info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aşırı sıkıcı insanların 15 özelliği

Çevresindekiler tarafından sıkıcı bulunan insanların bazı ortak özellikleri var.

İngiliz Independent gazetesi derledi: 
1- Dengeli sohbet edemezler Sıkıcı görülen insanlar sohbetlerinde genellikle dinlemeyle konuşma arasında bir denge tutturamazlar. Ya çok konuşup karşı tarafı az dinlerler ya da az konuşup sadece karşı tarafı dinlerler. 
2- Beden dilini önemsemezler Sıkıcı insanlar sohbet sırasında karşılarındaki kişinin beden diline önem vermezler. Mesela karşısındaki kişinin nezaketen kafa salladığını anlamazlar. 
3- Mizah anlayışları zayıftır Uzmanlar mizahın bilişsel esneklik göstergesi olduğunu, yani bir olayı farklı bakış açılarıyla değerlendirme yeteneği gerektirdiğini söylüyor. Sıkıcı insanların bu özellikten genellikle yoksun olduğu düşünülüyor. 
4- Genel konuşurlar Sıkıcı insanların ortak özelliklerinden biri aşırı tedbirli olmalarıdır. Sohbet sırasında fazla detaya girmezler, kendilerine gelen sorulara da "Bilmiyorum, sanırım öyledir" gibi cümlelerle cevap verirler. 
5- Rutin yaşarlar Yeniliğin insanları daha mutlu etme ihtimali nedeniyle pekçok insan farklı aktivitelere yönelir. Ancak sıkıcı insanlar iş çıkışlarında ve haftasonlarında genellikle aynı rutin içinde yaşarlar. 
6- Kendi fikirleri yoktur Uzmanlar sıkıcı insanların olaylara genellikle sınırlı bir bakış açısıyla yaklaştığını, bu nedenle sohbet sırasında da çok fazla konuşmadıklarını söylüyor. 
7- İyi hikaye anlatamazlar İlgiç ve ilgi çeken insanların genellikle eğlenceli hikayeler anlatabildiği belirtiliyor. 2016`da yapılan bir araştırmaya göre kadınlar da iyi hikaye anlatabilen erkekleri daha cazip buluyor. 
8- Yeni fikirler sunamazlar Eğer sohbetlerde yeni fikirler ortaya atılmazsa karşıdaki kişinin sıkılması kaçınılmazdır. Sıkıcı insanlar bunu genellikle başaramaz. 
9- Empati kuramazlar Duygusal zekaları düşük insanlar, sohbetin karşı taraftaki kişi için nasıl geçtiğini algılayamayabilir. Kendilerini başkalarının yerine koyamadıkları için de bu kişilerle sohbet etmek genelde sıkıcıdır. 
10- Sohbete başkalarını dahil etmezler Sıkıcı insanlar konuşmalarında sadece kendi problemlerinden bahsederek ve aşırı detay vererek başkalarının sohbete dahil olmasına müsaade etmezler. 
11- Doğaçlama sohbet yapamazlar Bazı sıkıcı insanlar sohbet sırasında hazırlanmış belli metinlere sadık kalırlar. Uzmanlar iyi sohbet edebilen kişilerin konuşmalar tıkandığında sözü karşı tarafa atarak sohbeti kurtardığını belirtiyor. 
12- Ses tonları monotondur Monoton bir ses tonuyla konuşan insanların ne zaman sinirlendiği ya da heyecanlandığı anlaşılamaz. Bu nedenle bu kişilerle sohbet genelde sıkıcıdır. 
13- Sürekli olumsuz düşünürler Uzmanlar, olaylara sürekli olumsuz tarafından yaklaşan ve mağdur zihniyetiyle yaşayan kişilerin daha sıkıcı bulunduğunu belirtiyor. 
14- Kendilerini tekrar ederler Aynı hikayeyi defalarca tekrarlayan kişiler sıkıcı olarak algılanıyor. Bu kişilerin konuşurken sık sık aynı kelimeleri tekrarlaması da onların sıkıcı algılanmasına neden oluyor. 
15- Sıkıntıları bulaşıcıdır Sıkıntı iki yönlüdür. Sıkıcı insanlar genelde karşılarındaki kişinin de heyecanını düşürür ve herkesin daha fazla sıkılmasına neden olur.