Çünkü bu daire müdürü, devletin kurumunun itibarı yönünden, Büyükşehir tarımsal daire başkanının yaptıklarına sessiz kalmış, uygulamalarıyla ilçe tarım müdürleri, çiftçiler ve hayvan üreticileri tarafından eleştirilmiş, uygulamaları tepki toplamıştır.
Bunları kısaca izah etmek istiyorum,
1 - Yaklaşık bir hafta önce, il tarım ve hayvancılık müdürlüğünde bir skandal yaşandı. Tekirdağ’ın göletlerinde bilinçsiz avlanma ve ekolojik nedenlerden balık oranı azaldığı için Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından gönderilen 120 bin balık oksijensizlikten öldü. Oysa birkaç yıl önce balık katliamcılarını yazmış ve bu katliamcıların yakalanmasını sağlamıştım ve o zamanda hatırladığım kadarıyla aynı miktarda balık göletlere başarıyla salınmıştı. Ben bu ölen balıkları il tarım müdürüyle telefonda konuştuğumda, şöyle bir konuşma geçti;
- Müdürüm 120 bin balık göletlere bırakılmak için gelmiş ama ölmüş.
- ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ.
- ÖLMÜŞ BALIĞIN NEYİNİN ÜZERİNDE ÇALIŞIYORSUNUZ?
- Size açıklama yapamam, valilikten yazılı açıklama talebi olmadığı sürece açıklama yapmam.
Bir gün sonra il tarım müdür yardımcısı beni arayarak, müdür beyin Vali beyin yanında olduğunu ve bir haber yazdığımı söyledi. bir gün önce müdürü “ Açıklama Yapmam ” diyor, bir gün sonra müdür yardımcısı açıklama yapma gereği duyuyor. Onunla da şöyle bir diyalog geçiyor.
- Bir haber yapmışsınız.
- Hayır, daha köşe yazımı yazmadım.
- Murat Bey, Balıktır bu ölür
- Ben size söyleyeyim; müdürünüz, “ bekleyin geleyim fotoğraf çekelim, dergiye koyarız ” dedi ama balıklar oksijensizlikten öldü.
- Biz zaten her şeyin fotoğrafını çekiyoruz ama siz balıkların bu şekilde öldüğünü ispatlayamazsınız.
- Sizinle daha fazla konuşacak bir şeyim yok.
2 - Bir süre önce, Malkara’nın bazı köylerine Bakanlık projesi kapsamında damızlık düve hibe edildi.
Sayın müdür bu düveler neye göre hibe edildi?
Edindiğim bilgilere göre örnek verecek olursak, falanca bayanın ve eşinin mal varlığı yokmuş ama birlikte yaşadığı babasının tarlası, traktörü ve bilumum her şeyi varmış.
Bu konuda araştırmaya, Malkara’nın Sarnıç ve Kozyürük köyünden başlayabilirsiniz. Bu düveler kimin önerisiyle verildi?
Damızlık ve düveciler birliğinden kişilerin bu hibe yapılanlarla bir yakınlığı var mı?
Bu bilgiyi aldığım kişi, üst düzey bir Ak Partili yöneticinin yeğenidir. Araştırılabilir.
3 - Tekirdağ Büyükşehir tarımsal daire başkanı, Muratlı belediye başkanına akıl veriyor, “ Meracılara yer tahsis etmek Kaymakamlığın sorunudur de ve mevcut hayvan bakım yerini boşalt ” diyor, Meracılık başkanlığı Bakanlığa bağlı olduğu halde, kendisine müracaat edildiğinde, arsa tahsisi için yetkililerinin olmadığı ve mal müdürlüğüne müracaat etmelerini söylüyor. Neticede bu insanların 70 parsel mera alanı olarak kayıtlı yerdeki hayvan barınakları belediye tarafından yıkılırken, sessiz kalıyor.
Video kaydımız mevcuttur. Bu video kaydımızda, mera başkanı Mustafa Şen,89 hayvan üreticisinin tamamının CHP’YE oy vermediği için mağdur edildiğini söylüyor)
4 - Muratlı-Aşağısevindikli köyünde(mahalle) projesi yapılan 20 adet sera çalışması, sürekli Tekirdağ Büyükşehir daire başkanlığı tarafından sümenaltı edildiği ve bu konudan tarım il müdürlüğüne bağlı eski adı tarımsal destekleme şubesi, yeni adı kırsal kalkınma şubesinin haberi varken, bu sera üreticilerinin hakları ve talepleri neden korunmadı?
Bu konuda Aşağısevindikli kooperatif başkanı İsmail Güden’in bilgisine başvurulabilir.
(İsmail Güden’in iddiasına göre, kendisi Ak Parti Muratlı ilçe yönetiminde olduğu için büyükşehir bu projeyi devre dışı bırakmış olabilirmiş)
Şimdi Sayın Metin Akgün’e soruyorum;
Bu kadar olumsuz durumda, Büyükşehir tarımsal daire başkanlığının tarım ve hayvan üreticilerine sahip çıkmaması karşısında, görevini yapmayan bürokrata gereğini yapacak mısınız?
AKGÜN; BU KONUDA DAHA HAYVAN VE ÇİFTÇİ ÜRETİCİLERİNİN İSYANINI İÇEREN VİDEOLAR YAYINLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.
GEREĞİNİ YAPACAĞINIZDAN, NE SİZDEN NE DE SAYIN VALİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOKTUR.