Basın yayın organlarının görevi 4.güç olarak halkın talep ve şikayetlerine tercüman olmak gerek özel gerek kamu kurumlarındaki sıkıntıları yazıya ve resme dökerek ilgili makamların bilgisine sunarak çözüm yolunda yardımcı olmak toplum hizmet ve sorunlarında eksikliklerin ön plana çıkarılmasını sağlayarak sorunlara en hızlı biçimde erişimi sağlayarak yardımcı olmaktır.
Geçtiğimiz dönemlerde her iki valimiz rahmetli Sayın Zübeyr Kemelek ve Sayın Ali Yerlikaya döneminde yazmış olduğumuz köşe yazısı ve haberlere istinaden aksayan kamu kurumları ve hizmet eksikliklernde taleplerde gereken yazışmalar yapıldıktan sonra gazeteye bu konuda yapılan çalışmalar yazılı olarak iletiliyordu.Görüyoruz ki bu uygulama rafa kaldırılmış.
Oysa yazdığımız köşe yazıları ve haberlere istinaden önceki dönemde gönderilen yazılı cevapları bizler yayınlıyorduk ve halk da Valiliğin sorunlara hemen müdahale ederek ne kadar hızlı ve yapıcı çalıştığını görüyordu.Böylece ilgili kurumların işleyişinde Tekirdağ Valiliğinin ne kadar duyarlı davrandığı çözüm için anında müdahale ettiğini bu vesileyle biliyordu.Şimdi neden bu uygulama rafa kalktı?
Ben iyi bir BİMER (Başbakanlık bilgi edinme merkezi öneri ve şikayet hattı) kullanıcısıyım.Bu kurum o kadar mükemmel işleyen bir kurum ki Başbakanlıktan dahi bir şikayetiniz olsa size yazılı bilgilendirme yapan ciddi bir kurumdur.Neden Tekirdağ Valiliği bu uygulamadan vaz geçti?
Sayın Enver Salihoğlu;Elinizde Aysel Erkmen Mesut Tokuç ve daha bir çok kişiden oluşan başarılı bir ekip var.Bu işi iyi bilen başarılı bir kadro.Yazdığımız haber ve köşe yazılarına gereken hassasiyeti gösterip gerekli yazışmaları yapıp çözüm üretiyorlar.Bizim bu çaba ve başarılı hizmetten haberimiz oluyor ama yazılı belge olmadan halkımıza bu başarılı çalışmalarınızı yansıtamıyoruz.Aşağıda belirttiğim konuları yazılı olarak gazetemize bildirmenizi umuyorum.BİMER YAZISI OLARAK DEĞİL VALİLİK İMZASIYLA HALKIMIZIN BİLGİLENDİRİLMESİNİ İSTİYORUM;
1-Karayollarının Tekirdağ-Muratlı-Karışıran yolu konusunda hayal kırıklığı ve başarısız bir karayolu hizmeti olması sebebiyle halk isyanda.Bu konuda gerek çalışma olarak gerekse başarısız bir Karayolları müdürlüğü olarak Valilik ne gibi bir girişimde bulundu? (Sayın Ali Yerlikaya yazımıza istinaden sabah saat 08.45’de arayarak bizzat sözlü açıklama yapma nezaketini göstermişti)
2-Tekirdağ’ın tüm ilçelerinin içme suyu kuyularından tahlil sonuçları alındı mı? Bunların sonucunu halk merak ediyor.
3-Yeni Muratlı Devlet hastanesi için Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’yla bizzat görüştüm ve kendisi bu konuda müsbet bir vaatte bulundu ve karar çıkmış.Fakat biz bilmiyoruz.Bu konuda yazılı cevap istiyorum.
4- Muratlı-Muradiye mahallesine zaruri sağlık ocağı ihtiyacını vurguladık ve olumlu inceleme gerçekleşti.Bu konuda sonuç bilgilendirme yazısını talep ediyorum.
5-Muratlı tarihi postanenin kaderine terkedildiğini yazmıştık.Ardından hala sebebi çözülemeyen bir yangın oldu ve tarih yok oluyor.Bu konuda yazılı bir cevap bekliyorum.(bu konuyu belgeleriyle yayınladığımızda müzeler müdürlüğü tarafından yazılı cevap postane yanmadan önce gelmişti ama yıllardır somut adım yok.Bu da yazılı cevabın vazifeyi suistimal yapan kurum hakkında bir belge taşıdığının en güzel örneğidir.)
5-Başta Muratlı Atatürk evi olmak üzere Muratlı’yı tel örgülerle tecrit eden TCDD Müdürlüğü hakkında insanların yaşam özgürlüğünü kısıtladığını yazmış bundan da cevap alamamıştık.Bunu da yazılı olarak istiyorum. (Bu konu hakkında şimdi milletvekili olan eski Vali yardımcısı Sayın Mustafa Yel ile defalarca istişare ettik.Detayları ondan da alabilirsiniz.)
6-Muratlı’da köpek ısırma vakaları ve köpek ölümleri arttı.Hayvanlar insan hayatını tehdit ediyor.Sorunun çözümü için ne yapıdı?
BUNLARI GAZETECİ OLARAK BİLGİ EDİNDİRME KANUNU KAPSAMINDA BİLMEYE HAKKIMIZ VAR.GAZETECİ OLARAK VALİLİKTEN VATANDAŞ OLARAK (BİMER)DEN BAŞKA BİR MERCİİ YOK.
Cevapları sabırsızlıkla bekliyorum.Valilik bize göndersin ki vatandaş da kurumların olaya hassasiyetle yaklaştığını bilsin.