info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.8262
Dolar Satış
:
32.8853
Euro Alış
:
35.1284
Euro Satış
:
35.1917
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Festivali Kim Kazandı Kim Kaybetti?

Volkan kardeşim...

Ben genelde Bu tür eleştiri köşe yazılarında Sayın diye başlarım ama, birileri başkan üzerinden siyaset yapıyorsa ve başkan, "agacığım" diye doğal davranıyorsa, bu kişiye kardeşim derim. 
Sevgili Volkan kardeşim, görüyorum ki daha önce yazdığım, Volkan Nallar`a Kumpas mı Kuruluyor?" isimli köşe yazımda haklı çıkıyorum. 
Bu oyuna gelme. 
1-Zabıta stant kiralama mesajı atıyor, Zabıta Müdürü telefonu açmıyor. Çadır kiralama işleri oda başkanlarına veriliyor, 30 bin ile 75 bin lira tutarında yer parası ödeniyor, çadırlar da oda başkanları kime isterse ona veriyor. Çorlu Esnaf Platformu Başkanı Çorlu Esnaf Odasına kayıtlı ihtiyacı olan bir bayan için ücret mukabilinde stant istiyor, bırakın ret cevabını muhatap bulamayıp sitemini gazeteciye iletiyor. Büyük çadırlar Ankara`dan çuvalla para ödenip kiralanıyor, belediye çadırları yanlış kurulduğu için yağmurda darmadağın oluyor. STK çadırları festival alanı dışına atılıyor. Çünkü paralılar daha önemli. Sorumlu Kültür ve Sosyal hizmetler Müdürü, Gençlik ve Spor Müdürü, Zabıta Müdürü, Park ve Bahçeler Müdürü, ihale başkana kalır. 
2-Festival Naip`te başlıyor, Tekirdağ`ın zirvesi orada, Belediyede onlarca çadır varken Valisi, Belediye Başkanı Milletvekili güneşin altında ızgara oluyor ve sadece sen fark edip özür diliyorsun. Sorumlusu,Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü, Gençlik ve,Spor Müdürü, ihale başkana kalır. 
3-İskelede Mandıra Filozofu Stand-Up yapıyor, festival alanından gelen sese tepkisini göstermek için sözde sesi bastırmak için izleyiciye Tekirdağ türküleri söyletip, sesi bastırmalarını söylüyor. Onlarca kişinin sesi o sesi bastırmaz,alay ediyor. Yapılması gereken, Zabıtanın telsizle bildirip program bitene kadar sesi kestirmek. Adam da ezan okununca ses kesildiği için seviniyor, programı kısa kesiyor. Sorumlu Zabıta müdürü, Gençlik ve Spor Müdürü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, ihale yine başkana kalır. 
4-Tavla hem M.Kemal Atatürk tarafından fotoğraflarla tescilli hem de Türk icadıdır. Gençlik ve Spor Müdürü bu turnuvayı engellemek için elinden geleni yaptı. Yapıldı, ama tam bir skandaldı. Sabah 10.00`da başlayan turnuva akşam 22.00`yi buldu. Oyunculara verilen 250 gramlık sandviç ve küçük plastikten limonata. Başkanı geçtik, bir tane Başkan yardımcısı gelmedi. Geçen yıl ilk üç kazanana para ödülü verildi, bu yıl en ucuz plaket verildi. (Kiraz yarışmacılarına 7 bin beşyüz 10 bin 15 bin lira verildi) Tavla yarışmacıları TAVLALARI EVLERİNDEN GETİRDİLER. 128 OYUNCU İÇİN 4 TAVLA alındı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin kadar olamadınız. Sorumlusu Gençlik ve Spor Müdürü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, ihale başkana kaldı. 
5-TEKİRDAĞ DÜNYA`NIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK GÜREŞÇİSİNE SAHİP (Tekirdağ`lı Hüseyin Pehlivan) 58 yıllık tarihinde ilk defa güreşler yapılmadı. Bu konuda çok eleştiri bize geldi. Zaten masrafları ağa karşılıyor. Bunun sorumlusu Gençlik ve Spor Müdürüdür, Kültür ve Sosyal işler Müdürüdür, ihale başkana kalır. 
6-Önceki dönemde festivallerde böylesine zabıta problemi yaşanmamıştı. İki belediyenin karşı karşıya gelmesi, bir kişinin kiraz satıcısının zabıtayı yumrukladığını söylemesi, zabıta müdürünün zabıtaların sürekli mesaide olduğunu söylemesine rağmen, bizim gördüğümüz,onlarca zabıtanın boş boş gezip gölgede keyif çatması,kendilerine söz söyleyene tepeden bakarcasına ters cevap vermeleri, daha önce hiç yaşanmamıştı. Bunun senin döneminde gerçekleşmesi kafalarda soru işareti uyandırıyor. 5 zabıta gündüz bıraksan yeter. Gerisi akşam 5 saat yoğunlukta bulunsa sorun kalmaz. Bunlar hata yapar, ihale yine başkana kalır. 
7-Gelelim Başkan Yardımcılarına; Vatandaş seçtiği kişiye ulaşmak ister. Vatandaşı geçtim, STK başkanları, basın mensupları aradığında bile telefonlarına bakmıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı dahi telefonunu açarken, ulaşılmaz olan Belediye Başkan Yardımcıları kendileri bilir. Haberlerimiz, köşe yazılarımız Dünya`ya ulaşıyor. Sıkıntı yok. 
Sevgili kardeşim, biliyorum vazifeye hızlı başladın, yoğunsun. Ama şunu ifade etmek isterim ki, bu yazdığım müdürler Cüneyt Yüksel döneminde de vardı ve canla başla çalışıyorlardı. Şimdi ne değişti de böyle düzensiz bir organizasyon yapıldı? 
- Gençlik ve Spor Müdürü, - Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, - Park ve Bahçeler Müdürü, - Zabıta Müdürü, Geçen yıl her yerdeydiniz, canla başla çalışıyordunuz, Bu festivalde ortada yoktunuz. 
Belediye Başkan Yardımcıları,sizi ulaşılmaz kılan nedir? 
Son Söz; Volkan kardeşim, basın birimin sınıfta kaldı. Ahmet Gürakar gibi, Bahadır Yavaş gibi Süleymanpaşa Belediyesine siyaset gözetmeksizin ömrünü adamış iki değerli genç var. İthal basın ekibini bırak,bu iki gence hak ettiği iadei itibarı ver ve basın bölümünde artık sorun olmasın. Bu iki genç emekçi olarak gereğini yaptı. Şimdi onurlandırılmak zamanıdır. Volkan kardeşim, şimdi sana soruyorum; Kiraz Festivalini kim kazandı,kim kaybetti? 
Takipteyim,bekleyip göreceğiz...