O dönemden günümüze,ülkemiz birçok sıkıntılar yaşadı. En büyük sıkıntı da yaşanan terör olayları olmuştur. Zamanla parti liderlerinin siyasi söylemleri de sertleşince, tabana bu durum daha sert yansıdı.
Bu yazıyı yazarken,16 Nisan referandumu yapılmamış olup, bu referandumda halkımdan tek temennim var;
Çıkacak karar EVET de olsa, HAYIR da olsa, halkımızın birbirini sevmesini, saymasını, bunu bir kavga ve iç kargaşaya dönüştürmemesini temenni ediyorum.
- BAŞKA TÜRKİYE YOKTUR.
-DÜŞÜNCESİ NE OLURSA OLSUN, TÜM TÜRKİYE HALKI DİNİ, DİLİ, IRKI, MEZHEBİ NE OLURSA OLSUN KARDEŞTİR.
- DIŞ ÜLKELERİN BU CENNET VATANIMIZDA OYNADIĞI OYUNLARA ALET OLMAYALIM.
SANDIĞA GİTTİĞİMİZDE, BUNUN BİR SONUN BAŞLANGICI OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK YERİNE, SİYASİ BİR YARIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNELİM.UNUTMAYALIM Kİ,YARIN ÜLKEMİZDE YAŞANACAK BİR SORUN VEYA DOĞAL FELAKETTE TEK DAYANAĞIMIZ,SİYASİ GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN YİNE BİRBİRİMİZ OLACAĞIZ.
KAVGASIZ, GÜRÜLTÜSÜZ, EL ELE KARDEŞÇE BİR SEÇİM TEMENNİ EDİYORUM.
ÖNEMLİ AÇIKLAMA;
4 Nisan tarihinde yazmış olduğum köşe yazımda Sayın Devlet Bahçeli’nin farklı dönemlerde farklı adayları desteklediğini belirtirken, önemli akademisyenlerimizden Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Arap olarak ifade etmiştim.
Her ne kadar Arap olmak kötü bir şey olmayıp saygı duyulması gereken tüm toplumlar gibi bir toplum adı olsa da, gerek Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu gerekse danışmanı Oğuz Kaan Pehlivan,Türklük olgusunun önemini vurgulamış ve Arap değil Türk olma gururunu ifade etmişlerdir.
Ben de bir Türk olarak,her ne kadar orada vurgulamak istediğim Sayın ihsanoğlu olmasa da,yazıma gösterdikleri duyarlılık ve hassasiyet beni ziyadesiyle memnun etmiş olup,şahsıma gönderdikleri açıklamayı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
Sayın Oğuz Kaan Pehlivan’ın bahsettiği kitabı okumaktan keyif alacağımdan şüphe yoktur. Kimbilir belki Sayın İhsanoğlu ile röportaj yapar, siz değerli okuyucularımla paylaşırım.
KİMBİLİR?
AÇIKLAMA METNİ;
Sayın İHSANOĞLU, Kahire doğumlu olmakla birlikte, Türk vatandaşı anne ve babanın bir evladı olarak dünyaya gelmiş, erken yaşlardan itibaren Türk örf ve adetleriyle yetişmiştir.
Bununla birlikte İHSANOĞLU, Türk oğlu Türk olarak “Ne Mutlu Türküm Diyene” şiarıyla yetişmiş; Türk, İslam ve Batı gelenek ve kültürüyle yakın temas halinde olmuş, araştırmalar yapmış ve pek çok ilmi eser üretmiştir.
İHSANOĞLU’nun akademik kariyeri, dünya görüşü, Türk kültür ve bilimine; Türkiye’nin uluslararası itibarına sunduğu önemli hizmetler herkesin malumudur.
İHSANOĞLU’nun, “Mısır`da Türkler ve Kültürel Mirasları” isimli kaynak eseri Mısır’daki Türk damgasının somutlaşmış bir örneği olup sizleri bu kitabı okumaya davet ediyoruz.