-TEKBİR,HZ.İBRAHİM ALEYHİSSELAM’IN OĞLUNU KURBAN EDERKEN SÖYLEDİĞİ BİR CÜMLEDİR.
-EĞER BİR TOPLULUKTA TEKBİR DİYE BAĞIRIRSANIZ,KİMİ KURBAN ETMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
YÜCE RABBİMİN BİLE HZ İBRAHİM ALEYHİSSELAM’A İNSAN KURBAN ETMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN KOÇ GÖNDERDİĞİ YERDE,SİZ KİMİ KURBAN EDİP GÜNAH İŞLEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ?
-BIRAKIN BU TÜR SLOGANLARI EFENDİLER, HANGİ DEVİRDE YAŞIYORSUNUZ? SİZ BAĞIRIRKEN SİZİNLE GELEN ÇOCUKLARIN KORKTUĞUNU GÖRDÜM, OLMUYOR, OLMUYOR.
BUYRUN OKUYUN TEKBİR VE ANLAMI BUDUR;
ONDAN SONRA YİNE İSTERSENİZ BAĞIRIN.
O SİZİN TAKDİRİNİZDİR.
Teşrik Tekbiri: "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi`l-hamd" .
Teşrik Tekbiri anlamı şöyledir:"Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Allah`tan başka ilâh yoktur. O Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Hamd Allah`a mahsustur".
Tekbirlerin bu şekli Hz. Ali ve Abdullah b. Mes`ûd (r. anhümâ)`ya dayanır.
Tekbirin anlamı nedir nerede kullanılır?
Teşrîk tekbirlerinin başlangıcı Hz. İbrahim`in oğlu İsmail`i kurban etme olayına kadar uzanır. İbrahim (a.s), gördüğü sahih rüya üzerine oğlunu Allah yolunda kurban etmeye karar verir. Kurban hazırlıkları sırasında Cebrail (a.s) gökten buna bedel olarak bir koç getirir. Dünya semasına ulaştığında Cebrail (a.s); "Allahu ekber Allahu ekber" diyerek tekbir getirir. İbrahim (a.s) bu sesi işitince başını gökyüzüne çevirir ve onun bir koçla geldiğini görünce; "Lâ ilâhe illâllahu vallahu ekber" diye cevap verir.
Bu tekbir ve tevhîd kelimelerini işiten ve kurban edilmeyi bekleyen İsmail (a.s) da; "Allahu ekber velillâhi`l-hamd" der. Böylece kıyamet gününe kadar sürecek büyük bir sünnet başlatılmış olur (es-Saffât, 37/102, 107; İsmail" maddesi; el-Mavsılî, el-İhtiyar li Ta`lîli`l-Muhtar, Kahire (t.y), I, 87, 88).
SON SÖZ;gerek, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” gerekse, “Tekbiiir”, “Allahu Ekber” sloganları tepki ve kutuplaştırmayı arttırır.
Barış,dostluk ve kardeşlik içinde yaşamak varken,bu kutuplaşma neden?
Bilen varsa bana da söylesin cahil kalmayayım.