info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
İnsan Potansiyeline Yolculuk - Yaşam Doyumunun Paradigmaları
Yazar
Fikret Zengin
Yayınevi
Devinim Kitap
Yayın Yılı
2024
Sayfa
238
İnsanda kişilik ve değerler birden oluşmaz; deneyimlerin, davranışların ve kültürel kodların toplamıdır esasen. 
İnsanın temel gereksinimlerinden biri de sevgi ve güvende olma ihtiyacıdır.
İnsanlar kendilerini güvende hissetmek isterler ve potansiyel tehlikelerden korunma gereksinimi duyarlar. 

Dr. Fikret Zengin`in kaleme aldığı, “İNSAN POTANSİYELİNE YOLCULUK. Yaşam Doyumunun Paradigmaları"kitabı; insan, yaşamının zorlu dönemlerinde, kendi potansiyelini keşfetme isteğiyle yola çıkar. İnsanın içindeki sınırsız gücü hissettiği anlar da vardır ancak çok az kişi bu potansiyeli tam anlamıyla gerçekleştirebilir. 

Bu kitap; insanın potansiyeline ulaşabilmesi için öncelikle kendini tanıması ve içsel kaynaklarını keşfetmesinin önemine vurgu yapıyor. Davranışlar, düşünce sistemini etkiler, insan her koşulda davranışlarından sorumludur. İnsan hayatında hiçbir şey kendiliğinden oluşmaz; neden, sebep ve sonuçlar belirleyici olur. Yani insanın kendini var etmesi sadece iyi hâl durumu değildir. Bütünüyle kendi, etrafı ve doğayla barışık olmasıyla mümkün olabilir. Elbette ki akıl bilimden bağımsız düşünülemez; bilim, tüm olgu ve olasılıkları süzgeçten geçirir. İşte bu kitap, insan varlığının sadece anatomik yanını değil, onun sosyal ve psikolojik, davranışsal potansiyelini ele alıyor. 

Yazar, algısal, içgüdüsel, mekânsal, bağlantısal, uyum ve daha birçok konuyu derinlemesine irdeliyor, kişilerin temel motivasyon kaynağının kendi potansiyellerinde saklı olduğunu bütüncül bir yaklaşımla anlatıyor. Bu kitabın satır aralarında yaşam doyumunun paradigmalarıyla yeni bir yol bulacaksınız. 

(Tanıtım Bülteninden)