Kış aylarının gelmesiyle grip ve nezle hastalıklarında artış meydana geldi. Grip ve nezlenin, özellikle kapalı ve yoğun mekanlarda daha hızlı yayılmasıyla hastalığın daha fazla kişilerde görülmesine neden oluyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında rastlanılan grip ve nezle hastalıklarıyla ilgili bilgi veren Op. Dr. Ali Şişman, nezle, grip ve soğuk algınlığının sonbahar ve kış aylarında en çok karşılaşılan hastalık gruplarından olduğunu söyledi.
Nezle, grip ve soğuk algınlığının viral nedenlerle ortaya çıkan hastalıklar olduğunu belirten Şişman, “Genelde hastalıklar iki cinstir. Bir viral hastalıklar, iki bakteriyel hastalıklar. 200’ün üstünde viral neden vardır. Bakteriyel hastalıklarda kullandığımız belli ilaçlar vardır. Başlıca kullandıklarımız antibiyotiklerdir. Grip ve nezle viral nedenlerden dolayı olduğu için bunların spesifik bir ilacı yoktur. Günümüzde vatandaşlarımız biraz hasta olduklarını hissettikleri zaman evinde bulunan antibiyotikleri ağrı kesici gibi alıyor ancak bu doğru bir davranış olmayıp, nezle ve gripte antibiyotiklerin hiçbir etkisi yoktur. Nezle ve grip arasında ne fark vardır. İkisi de birbirine benzer. Nezlede, genellikle, halsizlik, kırgınlık, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, öksürük ve gözlerde yaşarma olur. Bu durumların şiddetlendiği hastalığa ise grip denir. Gripte, ateş daha çok olur. Gripte daha şiddetli baş ağrısı, eklem ağrıları, genel halsizlik ve kırgınlık daha fazladır” diye konuştu.
Grip ve nezleden kurtulmak için yapılacak kolay yöntemler olduğunu anlatan Şişman, şöyle devam etti:
“Bu hastalıklarda destek tedavisi için meyve ve sebzeyi bol yememiz gerekiyor. C vitamini olan besinleri bolca almamız gerekiyor. Daha sonra su içmeyi arttırmak, sigaradan uzak durmak lazım. Grip ve nezlenin bir an önce geçmesini istiyorsak dinlenmek çok önemli.”
Öte yandan Op. Dr. Şişman, hastalık esnasında yanlış tedavilerden kaçınılması ve mutlaka uzmanlara başvurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.yaşam , sağlık , bol , bol , vitamini , tüketin