Zorlu provalar nedeniyle şu ana kadar 170 kemik kırılması olayı meydana geldi.
Serik İlçesi’ne bağlı Belkıs Beldesi’ndeki Gloria Aspendos Arena’da, Mayıs ayından bu yana salı akşamları gerçekleştirilen ’Troya’ ile cuma akşamları sahnelenen ’Anadolu Ateşi Evolution’ gösterileri, turistler tarafından ilgiyle izleniyor. Truva efsanesini anlatan ve 2011 sezonunda 3’üncü yılını kutlayan ’Troya’ ile ’Anadolu Ateşi Evolution’ gösterilerini, başta Avrupa’dan olmak üzere çok sayıda ülkeden turist izledi.
Her oyunu kapalı gişe oynayan gösterilerin rakamsal verileri ise oldukça ilginç. 250 dansçının sahneye çıktığı ’Troya’ gösterisi sırasında 150 ışık robotu kullanılıyor. Her bir gösteri için 150 bin kilowatt enerji harcanıyor. Dansçılar için 12 bin metre kumaş ve kostümler için 5 bin 400 boncuk kullanıldı. ’Troya’ için 300 özel ayakkabı üretildi. Her yıl yenilenen kostümler için ekstra kumaş ve süsler kullanılıyor. Danışmanların önerileriyle Serda Başbuğ, 2 bin parça kostüm hazırladı. Kostümlerin ağırlığı 2.5 ton. 450 çeşit kumaş, 3 bin 150 saç tokası, 500 küpe, 500 kolye, 300 ayakkabı, 800 başlık, 1200 metre bandaj kullanılan gösteri için 2 bin metrelik perdeler dokundu.
ZORLU PROVALAR
3 yıl içinde 7 bin 200 saat prova yapan dansçılar, Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan tarafından askeri disiplin içinde çalıştırılıyor. 3 yıldan bu yana zorlu provalar ve gösterimler sırasında yaşanan kazalarda, dansçıların 170 kez kemiği kırıldı. Zorlu dans figürlerini gerçekleştirmek isterken küçük çaplı kazalar geçiren dansçılar, tedavi süreçlerinin ardından sahneye geri dönüyor.