info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yıldırım: Bugüne Kadar Sabıkam Yoktu

93 kişinin yargılandığı şike davasının ilk duruşması Silivri’de başladı. Salona sarı-lacıvert kravat takarak çıkan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Sabıkanız var mı?” sorusuna “Buraya gelene kadar yoktu” diye yanıt verdi. Yıldırım, duruşmada Fenerbahçe nin 2-1 yenildiği son maçın özetini izledi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen tarihi şike davasının ilk duruşması Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda başladı.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Otyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Tamer Yelkovan, Cemil Turan, Bülent Uygun, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Çoşkun Çalık, Haldun Şenman, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Yusuf Turanlı, Abdullah Başak ve Hakan Karaahmet katıldı. Tutuklu sanık Bülent İşçen ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya gelmedi.

Duruşmada aralarından Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, Alaatin Yıldırım, Ümit Karan, İskender Alın ve Korcan Çelikay'ın da aralarında bulunduğu 25 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, başkan Mehmet Ekinci ve üye hakimler Hikmet Şen ile Seyfettin Mermerci'den oluştu. Duruşmada özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan görev aldı.

SARI-LACIVERT KRAVATLA GELDİ
Duruşma salonuna saat 09.15 sıralarında alınan tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, izleyici bölümüne el salladıktan sonra yerine oturdu.

Duruşmaya elinde üç klasörle gelen Yıldırım’ın sarı-lacıvert kravat taktığı görüldü.

Aylardır cezaevinde bulunan Aziz Yıldırım'ın moralinin iyi olduğu gözlendi.



'BURAYA GELENE KADAR SABIKAM YOKTU'
Görevli TRT spikerleri tarafından tensip zabtının okunduğu duruşmada, sanıkların kimlik tespitlerinin yapılmasına başlandı.

Sakin bir şekilde konuşma yapan Aziz Yıldırım, 1952 yılında doğduğunu söyledi.

"Sabıka kaydınız var mı?" diye sorulan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Buraya gelene kadar sabıkam yoktu" dedi.

Yıldırım'ın eşi duruşmaya gelmezken, kızları Hande Gamgam ve Gülşah Gordi duruşmada hazır bulundu. Yıldırım, salonda gördüğü kızlarına el salladı.

SON MAÇIN ÖZETİNİ İZLEDİ
Bu arada, Aziz Yıldırım duruşmada kısa bir süre avukatıyla sohbet etti. Avukatı, diz üstü bilgisayardan Fenerbahçe'nin Kardemir Karabükspor'a deplasmanda 2-1 yenildiği maçın özetini izlettirdi.

HAKİM: YANLIŞI AYIKLAYACAĞIZ
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, mahkemede Türk sporunu yargılamayacaklarını söyledi.

Hakim Ekinci, "Yanlışlık varsa onu ayıklayacağız" diye konuştu.

'ÖZET OKUNSUN' TALEBİNE RET
Aziz Yıldırım'ın avukatı, iddianamenin özetinin okunmasını istedi. Ancak mahkeme bu talebi reddetti.

Buna göre iddianame, TRT spikerleri tarafından 4 gün boyunca okuncak. Önümüzdeki hafta ise duruşmalar Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılacak.

Hakim Mehmet Ekinci, avukatlara yönelik olarak "Biz bu 4 günü telefi ederiz, yeter ki sizler bize yardım edin" dedi.

YOĞUN İLGİ
Duruşmayı, Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Cihan Kamer, Ali Koç, Vedat Olcay, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Serhat Çeçen, Semih Özsoy, Abdullah Kiğılı, Murat Özaydınlı ile aralarında Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin, Enis Berberoğlu, Ahmet Hakan Çoşkun'un da bulunduğu yaklaşık 60 gazeteci ile kulüp temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi izliyor.

TARAFTARA SESLİ MESAJ
Bu arada, Aziz Yıldırım, başkanlığının 14. yıl dönünümde, sarı-lacivertli taraftarların cep telefonlarına sesli mesaj gönderdi.

Mesajda Başkan Yıldırım kendi sesinden taraftarlara ''Böyle bir kulüpte başkanlık yaptığım için onur duyuyorum. Bu onuru bana veren bu camiaya teşekkür ediyorum'' dedi.

TOROĞLU MÜDAHİL OLMAK İSTEDİ
Öte yandan, Bucaspor, eski hakem Erman Toroğlu ve Samsun'da görevli bir savcı da "suçtan zarar gördükleri" gerekçesiyle davaya müdahillik talebinde bulundu.

Davanın tutuklu sanığı Olgun Peker de mahkemeden yalan makinesi talebinde bulunmuştu.

3 TEMMUZ'DA BAŞLADI
Futbolda şike iddialarına ilişkin ilk operasyonu 3 Temmuz 2011 tarihinde yapılan soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in 2 Aralık 2011 tarihinde Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 31'i tutuklu 93 kişi hakkında hazırladığı iddianame, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 Aralık'ta kabul edilmişti.