info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kadıköy’e İhale Operasyonu

CHP’li Avcılar, Maltepe, Sarıyer ilçe belediyelerinin ardından Kadıköy Belediyesi’ne de baskın düzenlendi. Kadıköy Belediyesi’nde ihalelere fesat karıştırıldığı iddiaları ile ilgili başlatılan soruşturmada aralarında Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan’ın da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında, şoför alımından kuaför hizmetlerine kadar 5 dosyada 3 milyon liralık usulsüzlük yapıldığı iddia ediliyor. 3 yıldır dinlendiklerini ve teknik takip altında olduklarını söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, operasyonların tam olarak 5-6 aydan beri başlayan CHP’lilere karşı ciddi itibarsızlaştırma operasyonları olduğunu söyledi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, bundan 1,5 yıl önce bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı, ihalelerin aynı kişilere verildiği yönünde ihbarlar yapıldı. İddiaların olduğu dönemde Mali Şube polisi, belediyeye giderek ihale dosyalarına el koydu. Yapılan inceleme sonucunda temizlik ve güvenlik ihalelerinin de arasında bulunduğu 5 ihalede yolsuzluk yapıldığı yönünde rapor hazırlandı.
Müfettişler raporu Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Savcılık, 5 ihalede adı geçen belediye görevlileri ve ihaleleri alan şirket yetkilileri hakkında gözaltı kararı aldı.
Mali Şube ekipleri, savcılıktan aldığı talimat üzerine dün sabah saatlerinde harekete geçti. Kadıköy Belediyesi ve bu kişilerin evlerine yapılan baskınlarda Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, 2 birim müdürü, 2’si mimar ve mühendis 4 kişinin de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

İhale yolsuzluğu operasyonunda  gözaltına alınan 18 kişi emniyetteki sorgularının ardından
Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilecek