info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İkinci Darbe Milletten

İnternette yayınlanan skandal kasetlerle sarsılan MHP ye ikinci darbe de milletten geldi. 2007 genel seçimlerde 14,3 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi, dün yüzde 13 e düşerek TBMM ye giren 3.parti oldu.

 

Seçimler öncesinde internette yayınlanan skandal kasetlerle sarsılan MHP'ye ikinci darbe de milletten geldi. 22 Temmuz 2007'de gerçekleştirilen genel seçimlerde 14,3 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi, dün yüzde 13'e düşerek TBMM'ye giren 3.parti oldu. Nisan ayının başından itibaren internette ard arda kasetler yayınlanmış, Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Ümit Şafak, Deniz Bölükbaşı, Mehmet Ekici, Osman Çakır ile Genel Sekreter Cihan Paçacı ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak istifa etmişti.
 
2002'YE GÖRE DÜŞÜŞTE
Kaseti çıkan diğer bir isim olan İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu ise istifa etmemiş ancak ihraç edilmesine rağmen YSK kararı ile listede kalmıştı. MHP Genel Devlet Bahçeli önce kaseti çıkan isimlere arka çıkmış ancak tepkiler üzerine geri adım atmıştı. Bu skandalla sarsılan MHP'yi ikinci darbe de milletten geldi. 22 Temmuz 2007'de gerçekleştirilen genel seçimlerde 14,3 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi, dün yüzde 13'e düşerek TBMM'ye giren 3.parti oldu.
 
SADECE IĞDIR'DA BİRİNCİ PARTİ
Kesin olmayan sonuçlara göre MHP listelerinden 54 isim TBMM'ye girecek. 22 Temmuz 2002 seçimlerine göre İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de eriyen MHP sadece Marmara'da Trakya bölgesinde yükseliş kaydetti. Özellikle Kırklareli ve Tekirdağ'ın yanı sıra Elazığ, Kastamonu, Gümüşhane ve Artvin'de oylarını küçük oranlarla da olsa artıran MHP, il bazında sadece Iğdır'da birinci parti oldu. Doğu ve Güneydoğu bölgesinde zaten düşük oy oranlarına sahip olan parti, bu seçimde neredeyse sıfırlandı.
 
OSMANİYE KALESİ DÜŞTÜ
Bahçeli'nin 11 yıl aradan sonra gittiği Diyarbakır'da da oy oranı 2.0'dan, 0.7'ye düştü. En çok merak edilen illerden birisi de MHP lideri Bahçeli'nin memleketi Osmaniye oldu. Birinci sırada Bahçeli'nin bulunduğu liste 22 Temmuz seçimlerine göre MHP'ye oy kaybettirdi. 2007'de yüzde 45 oy oranı ile ilde birinci olan MHP, bu seçimlerde yüzde 41,7'ye düştü. AK Parti ise, 2007'deki yüzde 37 oyunu yüzde 44'e çıkararak birincilik koltuğuna oturdu.
 
Bahçeli önüne geleni suçladı
Sandıkların açılmasının ardından istifa edeceği söylentileri yayılan MHP lideri Devlet Bahçeli, yazılı bir açıklamayla sonuçları değerlendirdi. Seçim sürecinde MHP'ye yönelik operasyonlar düzenlendiğini iddia eden Bahçeli "MHP'ye dönük alçakça saldırılar tahrikler ve tertipler demokrasimizin beyaz sayfasına kara bir leke olarak geçmiştir. Partimizi baraj altında bırakmaya yönelik ikili bir kampanya, merkezinde AKP'nin bulunduğu geniş bir ittifak tarafından tüm gücüyle icra edilmiştir"dedi. Devlet Bahçeli, kaset skandalıyla gündeme gelen eski genel başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Adayı İhsan Barutçu'nun milletvekilliği adaylığıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nu da eleştirerek şunları kaydetti: "YSK'nın partimizden ihraç ettiği bazı milletvekili adayları ile ilgili yanlı tutumu ve işi yokuşa süren tavrı son serede yakışıksız olmuş. Ve oynanan oyunların bir parçası olduğu şüphesini güçlendirmiştir. Çifte standartlı bu uygulamanın öncelikle Milliyetçi Hareket Partisi'ni kamuoyu nezninde zor durumda bırakmaya dönük olduğu kuşkusuzdur."