info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP 9 Yıl Sonra Diyarbakır da

"Türkiye bir bütündür, kimse bölmek istemiyor. Hepimiz kardeşçe barış ve huzur içinde yaşayacağız" diyen CHP lideri, "İzmir neyse Diyarbakır da odur" diye konuştu. Miting alanında çok sayıda Türk bayrağı olduğu görüldü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Diyarbakır mitinginde konuştu. Konuşmasının başında, Diyarbakır halkını eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte selamlayan CHP liderinin konuşmasından bazı başlıklar şu şekilde:

 “SİZE HAPİSHANE DEĞİL, FABRİKA SÖZÜ VERİYORUM”

 “Diyarbakır’a Sayın Erdoğan geldi ve bir söz verdi. İş isteyen bir Diyarbakırlı genç,  ısrarla ‘Buraya fabrika yap’ diyor. Erdoğan diyor ki; ‘Biz buraya fabrika yapmayacağız. Bunu söylediğinde 2005 senesiydi. Daha sonra geldiğinde dedi ki; ‘Eski Diyarbakır hapishanesini yıkacağız. Size modern bir hapishane yapacağım’ Kemal kardeşinizin size hapishane değil fabrika sözü veriyor. Eski hapishanede büyük dramlar yaşandı. O hapishaneyi müze haline getireceğiz. Özgürlük istiyorsak, geçmişimizle hesaplaşacağız”

“RECEP BEY’İN İKTİDARINDA 110 TANE FAİLİ MEÇHUL VAR”

“Recep Bey’in iktidarında, 110 tane faili meçhul var. Kolluk güçleri ile vurulup öldürülen kişi sayısı, 315. Cezaevlerinde tutuklu olup tedavi için izin verilmeyen ve bu yüzden hayatını kaybeden kişi sayısı, 212 kişi. Tutuklu sayısı 2005’de 28 bin kişi iken, 2009’da 52 bin 512 kişiye çıktı. Düşünce açıklama suçundan tutuklananlar, 2010’un ilk altı ayında 596 kişi, öngörülen hapis cezası ise bin 219 yıl. 2009’da 177 çocuk, taş attığı için yargılandı. 772 yıl hapse mahkum edildi”

“AHMET ARİF, ADİLOŞ BEBE’DE ‘BUNLARI TANI’ DİYOR, BEN DE TANIYIN DİYE ANLATIYORUM”

“Darbelere karşı olduğumuzu belirttik. Darbelerin 35. maddeye dayandırıldığını düşünüyorsan, ‘Maddeyi değiştirelim’ dedik. ‘Siz popülizm yapıyorsunuz, kanun teklifi veremezsiniz’ dediler. Kanun teklifini hazırladık, AKP gelmedi Gelemez çünkü, demokrat değil. Adiloş Bebe, ‘Bunlar engerek ve cihanlardır. Bunlar aşımıza göz koyanlardır. Bunları tanı, tanı da büyü’ diyor. Ben de tanıyın diye anlatıyorum”


“AK PARTİ, DİYARBAKIR’A YETERİ KADAR GELMEDİĞİMİZ KONUSUNDA HAKLIYDI”

“Bize Diyarbakır’’a gidemezsiniz, Sivas’ın ötesine geçemezsiniz diyorlardı. İşte geldik. Ancak bir konuda haklılar. Yeteri kadar gelmedik. Ankara’da oturup, ‘Bize oy verin’ dedik. Yeni CHP, yeni anlayış ile ayağınıza geliyoruz. Daha çok geleceğim”

“EN BÜYÜK BÖLÜCÜ, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

“Sizin mitinginizde niye bayrak yok diyor. Bayrak üzerinden siyaset yapmak bölücülüktür. En büyük bölücü de Recep Tayyip Erdoğan’dır.

“BENİM İÇİN YANDAŞ YOK, VATANDAŞ VAR”

 “1.5 milyon nüfuslu Diyarbakır’ın sivil havaalanı yok. Size verilen sözlerin hepsi havada kaldı. Oylarınızı alıp, yüzünüze bakmadılar. Biz oy vermeseniz de sorununuzu çözeceğiz. Çünkü benim için yandaş yok. Sadece vatandaş var”

“AR DAMARI ÇATLAMIŞ ADAMDAN GENÇLERE HAYIR GELMEZ”

“ÖSYM Başkanı istifa diyorsunuz. Onun başında oturanın adamın adı Ali, soyadı Demir. Ar damarı çatlamış bir adamdan hayır gelmez, gençlere umut verilmez. Bütün bunların üzerine koltukta oturuyorsa bana yetki verin, O’nu o koltuktan indireyim”

-BAŞBAKAN ERDOĞAN’A TELEVİZYONA ÇIKMA ÇAĞRISI-

“Recep Bey, benim karşıma çıkamaz. Çıkması için, üç tane şart lazım. Geçmişini temizlemesi, kul hakkı yememesi, bir de mangal gibi yürek lazım

.