info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Burası İzmir Kayseri değil

İzmir Büyükşehir Belediyesi birimleri ve bazı şirketlerinde yapılan aramalarla ilgili, Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuştu.

Aramalar nedeniyle çok sayıda kişi belediye önünde toplanarak ''Burası İzmir, Kayseri Değil'', ''İzmir Aziz'dir, Aziz Kalacak'', ''Aziz'e kalkan eller kırılsın'' gibi sloganları atarken, Kocaoğlu da bir masanın üstünden kalabalığa seslendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel , İl Başkanı Tacettin Bayır ve ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı toplantı sonrası konuşan Kocaoğlu, konuyla ilgili 42 kişinin ifadesine başvurulduğunu söyledi.

Kocaoğlu, ''Bunların içinde 40 yıldır tanıdığım, üniversite yıllarından beri beraber olduğum, kader, gençlik arkadaşlarım, pırıl pırıl insanlar var. Bir an önce bu arkadaşların serbest bırakılmasını talep ediyorum'' dedi.

Bugüne kadar belediyede yasal olmayan hiçbir şeyin bulunmadığını, ihale takipçiliği yapılmadığını ifade eden Kocaoğlu, yapılan kamuoyu yoklamalarında ''dürüst ve onurlu başkan'' özelliklerinin sürekli ilk iki sırada çıktığını söyledi.

Geçmişte de bir çok belediye başkanının tutuklandığını, tüm manşetlerde ''şu belediyede yolsuzluk'' diye haberler çıktığını, ancak bunların çoğunun daha sonra beraat ettiğini, bu haberlerin ise arka sayfalarda küçük satırlarla verildiğini söyleyen Kocaoğlu, kendisinin parti ayrımı gözetmeksizin yolsuzlukla suçlanan tüm belediye başkanlarını arayıp üzüntüsünü dile getirdiğini, sonuna kadar destekçisi olacağını ifade ettiğini anlattı.

Kocaoğlu, ''Geçen gün sanki malum oldu. Bir televizyon kamerasına 45 gün sonra yapılacak seçimler, genel seçimdir, yerel seçim değildir. İktidar yaptıklarını ve yapacaklarını, muhalefet de projelerini anlatarak genel seçimlere girmesi gerekir dedim... İzmir'deki seçimi büyükşehir üzerinden yapmaya çalışmak boş bir hayaldir, hedef sapıtmaktır, havanda su dövmektir" şeklinde konuştu.

Kocaoğlu şunları söyledi: "...Demokratik bir ülkede, İzmir Büyükşehir Belediyesinin evrakları gelir, incelenir, değerlendirilir, suçumuz varsa çekmeye zaten hazırız.

63 yaşındayım. Bugüne kadar hayatımın hiçbir evresinde bir saniye kapalı yer yoktur. Namusumla, şerefimle, haysiyetimle, alnım açık, yüzüm ak olarak İzmir'e, hemşehrilerimin bana verdiği göreve layık olmaya çalışıyorum.

Sükunetimizi bozmayacağız, yasal yönden hakkımızı, hukukumuzu arayacağız.