info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye nin Ciğerleri Yandı

Türkiye alev alev yanıyor. Ankara,İzmir,Çanakkale Antalya ve Kırşehir’de ormanları saran alevler binlerce ağacı kül etti.

İlk yangın haberi Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyü yakınlarından geldi. Çıkış nedeni bilinmeyen alevlere ekipler havadan ve karadan müdahale etti. Çanakkale’nin simgesi ‘Dur Yolcu’ yazısını bulunduğu alanda çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.
 
Bir başka yangında Kırşehir’deydi. Boztepe ilçesinde çöplükte çıkan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Yangına çevre iller Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir’den gelen itfaiye ekipleri de müdahalede bulundu.Yangın bir süre sonra kontrol altına alınırken ormanlık alanın bitişiğindeki ayçiçeği tarlalarına sıçramaması için de çaba harcanıyor.
 
Kül olan ormanlardan biri de İzmir’in Gaziemir ilçesi Sarnıç Mevkii’ndeydi. Öğle saatlerinde başlayan yangın bölgedeki rüzgarında etkisiyle güneydoğu yönüne doğru ilerledi. Alevler askeri havaalanının içerisindeki ağaçlık bölgeye ulaştı. Yangın mobilyacılar sitesindeki fabrikaları da tehdit ederken, askerler de yangına müdahale ediyor.
 
Başka bir yangınsa Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesindeydi. Ahlatlıbel mevkisinde çıkan yangında yaklaşık 10 dönümlük alan zarar gördü. Yaklaşık 50 dakika süren ve kontrol altına alınan alevlere ilk müdahaleyi Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaptı.
 
Bugünün en korkunç yangınıysa Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Türkbeleni Ormanı’nda çıktı. Manavgat Vergi Dairesi’ne kadar gelen alevler güçlükle kontrol altına alınırken, Vergi Dairesi çalışanları binayı boşalttı. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu 4 hektarlık kızılçam koru ormanının yandığını belirtti. Alevlere 3 yangın söndürme helikopteri, 1 keşif helikopteri, çok sayıda arazöz, iş makinesi ve 100 Orman İşletme Müdürlüğü ve belediye itfaiye eri müdahale etti.