info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sele ve Su Baskınlarına Karşı Dikkat

Türkiye nin batısında ve kuzeybatı kesimlerinde yağışlar şiddetini artırıyor. Gün içinde; Marmara da, İç Ege de, Karadeniz in batı ve orta kesimlerinde metrekareye 50 kg dan fazla yağış düşme olasılığı var. Bu bölgelerde, su baskınlarına hatta sele karşı dikkatli olunmasında fayda var.

Marmara'da,  Batı Karadeniz'de ve Kuzey Ege'de sert esecek hatta fırtınaya dönüşecek kuzeyli rüzgarlara karşı, denizcilerin dikkatli olmaları gerekiyor.Karada da sert kuzeyli rüzgarlar nedeniyle sıcaklık, termometre değerlerinin 2-4 derece altında hissedilecek. Yurdun batısında perşembeden itibaren güneş yüzünü daha fazla göstermeye başlayacak ve sıcaklık 3-5 derece yükselecek.

Marmara Bölgesi: Hava sağanak ve yağışlı

Marmara genelinde bugün hava sağanak yağışlı. Bölgenin kuzeyinde ve doğusunda sert poyraz var. Hava koşulları kış mevsimini aratmıyor. Bölgede başta İstanbul olmak üzere, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya çevrelerinde kuvvetli sağanakların su baskını hatta sel oluşturma riski var. İstanbul'da sıcaklık bugün 9-10 derece beklense de hissedilen sıcaklık sert poyrazla beraber 6-7 derece civarında olacak. Marmara'da yarın da hava kapalı ve zayıf yağışlı, yağış çarşamba günü şiddetini tekrar artıracak. Perşembeden itibaren güneş daha fazla görülecek.

Ege Bölgesi: Salı ve çarşamba da sağanak bekleniyor

Ege'nin tamamında hava kapalı ve yağışlı. Yağışların; Muğla, Denizli, Kütahya, Afyon, Uşak çevrelerinde daha etkili olması bekleniyor. Ege'de  salı ve çarşamba günleri de sağanak geçişleri aralıklarla etkili olmaya devam edecek. Sıcaklık bölgenin kıyı kesimlerinde sert kuzeyli rüzgarlarla birlikte azalıyor.

Akdeniz Bölgesi: Batı ve orta kesimlerinde yağış ihtimali var

Akdeniz'in  batı ve orta kesimlerinde aralıklı yağış ihtimali var. Ancak yağış alan yerlerde dahi sıcaklık, 20 derecenin üzerinde seyrediyor. Adana'da sıcaklık bugün 28-29 dereceye kadar artacak. Akdeniz'de yarın öğleden sonra bölgenin tamamında sağanak yağış görülecek. Sıcaklık, yarın Akdeniz'in orta ve doğu kesimlerinde de azalacak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Sıcaklık yarın azalıyor

Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık yüksek seyrini koruyor. Öğleden sonra, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde bulutlar artacak. Bölgenin batı kesimlerinde yarın öğleden sonra yağış ihtimali var. Sıcaklık, yarın 2-4 derece azalacak.

Doğu Anadolu Bölgesi: Batıda ve kuzey kesimlerde yarın yağmur bekleniyor


Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve doğu kesimlerinde hava kapalı ve aralıklarla yağmurlu. Bölgeye hakim olan güneyli rüzgarlarla birlikte, sıcaklık yağışa rağmen yüksek seyrini koruyor. Sıcaklık bugün Erzurum'da 13-14 dereceye kadar yükselecek. Bölgenin batısında ve kuzey kesimlerinde yarın yağmur bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi: Hava çok bulutlu ve yağışlı

Karadeniz'in tamamında bugün hava çok bulutlu ve yağışlı. Yağışlar;  Zonguldak, Bolu, Kastamonu, Bolu, Düzce, Bartın çevrelerinde daha şiddetli..Su baskını hatta sel riski var. Kuzeyli rüzgarlar bölgenin batı ve orta kıyılarında, havayı daha soğuk hissettiriyor. Karadeniz'de yarın ve çarşamba günleri de aralıklı sağanak yağmur görülecek. Su baskını riski devam ediyor.

İç Anadolu Bölgesi: Su baskını riskine dikkat

İç Anadolu'nun ilk olarak batısında başlayan yağışlar, öğleden sonra  İç Anadolu'nun tamamında görülecek. Sıcaklık, bölgenin batısında biraz azalıyor.Ankara'da sıcaklık bugün 11-12 derece. Yarın öğleden sonra ve akşam, İç Anadolu sağanak yağmur almaya devam edecek.İç Anadolu'da da su baskını riski var.