info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Operasyon Sırasında Hırsızlık Yaptı

İstanbul un da aralarında bulunduğu 9 ilde otomobil hırsızlığı yapan bir suç örgütüne yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 39 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, suç örgütü oluşturarak otomobil hırsızlığı yapan kişilere yönelik 7 aylık çalışma sonucunda, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Diyarbakır, Mersin, Batman, Gaziantep ve Tekirdağ'da belirlediği 84 adrese özel harekat, çevik kuvvet şube müdürlükleri ekipleri, motorize ekipler ile polis helikopterinin katılımıyla operasyon düzenledi.

Operasyonda, suç örgütünün elebaşıları oldukları bildirilen Ercan S. (30) ve Sabri K'nın (27) da aralarında bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde ve bazı adreslerde yapılan aramalarda, 24 bin TL para, ruhsatsız silah, çalıntı otomobilleri piyasaya sürmek için hazırlandığı belirlenen sahte evrak, çok sayıda çalıntı otomobil anahtarı, hava yastıkları, navigasyon cihazı, otomobil çalmak için kullanılan teknik aletler ele geçirildi.

Operasyon sonucunda, suç örgütünün çaldığı belirlenen 73 otomobilden 64'ü bulunarak sahiplerine teslim edildi.

Suç örgütünün, ev ve iş yerlerinin de aralarında bulunduğu toplam 141 hırsızlık olayı gerçekleştirdiği belirlendi.

Gözaltına alınan suç örgütü üyesi Aysun K'nin Tekirdağ'da bulunan adresinde, çalıntı 3 lüks otomobilin ele geçirildiği, Aysun K'nın sevgilisinin de suç örgütü üyesi olduğu öğrenildi.

OPERASYON SIRASINDA HIRSIZLIK

Dr. Murat Topoğlu'nun Sarıyer Baltalimanı'ndaki evinden 2 otomobilinin çalınması olayına karışan şüphelilerden biri olan Ferhat K'nın, Başakşehir'de bir sitede saklandığı evine düzenlenen operasyon sırasında, binanın havalandırma boşluğundan üst kattaki daireye girerek bir miktar para ile otomobil anahtarını aldığı, ancak daha sonra saklandığı havalandırma boşluğunda yakalandığı bildirildi.

Suç örgütü üyelerinin telefon konuşmalarında, çaldıkları otomobilleri ''Kız veya eşek'', ''Dondurma var bende'', otomobil plakasını ''gözlük veya teneke'', polisi, ''Amca'' diye şifreledikleri kaydedildi.

Bazı hırsızlık olayları sırasında çevredeki güvenlik kameraları tarafından tespit edilen şüpheliler, görüntülerde Çengelköy'de girdikleri bir villanın garajından çaldıkları lüks otomobile villadan çaldıkları çantalarla bindikleri, saklamak amacıyla park ettikleri aracın ön kaportasındaki parmak izlerini silerken görülüyor.

Suç örgütü elebaşısı konumundaki Ercan S'nin benzer suçlardan emniyette 22, Sabri K'nin da 56 kaydının olduğu belirtildi.

Şubedeki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 39'u Büyükçekmece Adliyesine sevk edilirken, 2 kişi polisten serbest kaldı.

Adliyeye sevk işlemi sırasında şüphelilerden biri basın mensuplarına yönelik, ''Çekin, çekin. Bir otomobil çalınca yakalamıyorlar, 15 otomobil çalmamızı bekliyorlar' diye seslendi. Şüphelilerden bazıları da basın mensuplarına tekme atmaya çalıştı.