info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ölüm Nedeni: Biber Gazı!

Hopa mitinginde ölen Metin Lokumcu ilk bulgulara göre ’biber gazının astım bronşitini tetiklemesi ve aşırı heyecana bağlı olarak kalp krizi’ geçirerek hayatını kaybetti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hopa’daki olaylı mitingde çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun (54) cesedine Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı’nda otopsi yapıldı. Astım bronşit hastası olan Metin Lokumcu ’nun ilk belirlemelere göre biber gazının bu hastalığı tetiklemesi ve aşırı heyecana bağlı olarak kalp krizi geçirerek öldüğü belirlendi. Kesin otopsi raporunun çıkmasının bir ay kadar sürebileceği ifade edilirken, Lokumcu’nun vücudunda kalp krizini tetikleyebilecek herhangi bir yara ve çürük izine rastlanmadığı vurgulandı.

‘Üniformalı devlet terörü’
Lokumcu’nun cenazesini almak için Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı’na gelen ÖDP Genel Başkanı Alper Ta?, olayları miting öncesi Başbakanlık korumalarının asılan pankartları indirmesinin tetiklediğini ileri sürerek,  “Burada sorun Başbakanlık korumaları ve polislerin pankartların indirilmesi yönündeki talepleriyle başlıyor. Oradaki insanların bunu demokratik bir hak olarak gördükleri için indirilmesine karşı çıkıyorlar. Bunun üzerine orada toplanan bütün insanların dağıtılmasına dönük saldırı gerçekleştiriliyor. Polis tarafından tazyikli su ve gaz bombaları atılıyor.  Üniformalı bir devlet terörü var orada.  Bundan sonra hukuki süreç başlayacak. Gerekli yasal işlemleri yapacağız. Arkadaşımızın katilinin bulunması ve yargılanması gerekiyor” dedi.

Metin Lokumcu, Hopa’nın Kemalpaşa Beldesi Dereiçi köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Kemalpaşa Halkevi önündeki törene ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP’li Yalçın Emiralioğlu, Bağımsız Milletvekili adayı Birsen Kaya ile Halkevi temsilcileri katıldı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi. Lokumcu’nun yeğeni Özge Lokumcu, önce amcasının fotoğrafına, sonra da tabuta sarılarak uzun süre ağladı.