info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aşiret Düğününe Rekor Takı

Hakkari de Pinyanişi aşiretinin önde gelen isminin düğününde paralar havada uçuştu.

Hakkari'de Pinyanişi aşiretinin önde gelen isimlerinden Orhan Pirozbeyoğlu'nun Tarım Kredi Kooperatifi Erzurum Bölge Müfettişi olan oğlu 26 yaşındaki Mesut Pirozbeyoğlu ile Adana'da Vergi Müfettişi 25 yaşındaki Bedriye Bozkaya, 2 gün 2 gece süren düğünle dünya evine girdi. İran ve Irak'tan da çok sayıda davetlinin katıldığı düğünde gelin ve damada 234 bin TL takıldı.
 
Orhan Pirozbeyoğlu'nun oğlu Mesut ve Bedriye Bozkaya'nın düğünü Biçer Mahallesi'ndeki bir okulun bahçesinde yapıldı. Düğüne, Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetiminin güvenlikten sorumlu isimlerinden Hakar Mühsin, Emekli General Muhammed Muhsin, Peşmerge Daire Başkanı Salih Mustafa, Nevari aşiretinin lideri Abdullah Mela Ahmet, Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin Dışişleri Bakanı Hoşar Zebari'nin oğlu Rıza Zebari, Pinyanişi aşiretinden Ali İhsan Zeydan, Necip Zeydan, Jirki aşiretinin ileri gelenlerinden Mehmet Adıyaman, Hakkari, Çukurca, Yüksekova, Şemdinli bölgesinde çok sayıdı davetli katıldı. Düğüne katılan davetliler takı takmak için uzun kuyruk oluşturdu. Davetliler gelin Bedriye Bozkaya'ya çok sayıda altın, damat Mesut Pirozbeyoğlu'na da 234 bin TL para taktı.
 
40 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESİLDİ
 
Düğünde davetlilere yemek olarak kavurma, pilav ve salata ikram edildi, Yemek için 40 küçükbaş hayvan kesildi. Düğünde söylenen Kürtçe müzik eşliğinde davetliler 2 gün 2 gece boyunca halay çekti. Düğüne katılan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Dışişleri Bakanı Hoşar Zabari'nin oğlu Rıza Zebari, aslen Pinyanişi aşiretinden olduklarını belirterek, iki ülke arasındaki sınırlar çizilince Kuzey Irak'ta kaldıklarını söyledi. Barzani ailesini temsilen düğüne katıldıklarını belirten Zebari, "Pirozbeyoğulları'nın düğününe katılmak bizim için büyük bir şeref oldu. Gelin ve damada mutluluk dileriz" dedi.