info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İlişkilerde Sınırları Korumaya Özen Gösterin

Neptün’ün getirdiği yumuşamayı kişiliğinizde hissederken bir yandan da sizi duygusal ilişkiler yüzünden aşırı bağlayan suistimallere de dikkat edin. Kendinizi aldatmamaya ve ilişkilerinizdeki sınırları korumaya özen göstermelisiniz. Güçlü kişilerle bağlantı kurarak kariyerinizle ilgili fırsatları kendinize çekebilirsiniz...

 

2013’e genel bakış
Kuşkusuz bu dönemde ortaya çıkan değişiklikler, önümüzdeki uzun yıllarda da etkinliğini sürdürecek. Geçtiğimiz yıl Neptün’ün karşıt burcunuz Balık’a yerleşmesiyle birlikte, uzun dönemde sizi psikolojik açıdan dönüşüme uğratan bir sürece girmiş oldunuz. Neptün gevşeten, eriten, dağıtan, katı şeyleri çözen bir güçtür ancak bunu yavaş yavaş hiç fark ettirmeden yapar. 2012’den itibaren Neptün sizi özellikle ilişkiler ve başkalarıyla olan temaslarınız, evlilik ve ortaklıklar yoluyla gevşetmeye ve bir bakıma rahatlatmaya başladı. Bu sayede olayları daha fazla akışına bırakabilir ve eski endişeli ve gergin tutumunuzu geride bırakmaya başlayabilirsiniz. Kişiliğinizin eksik kalan yönlerini, kendinizin bile farkında olmadığınız taraflarını öğrenmeye başladınız. Muhtemelen bir ilişki, arkadaşlık ya da size ruhsal yönden yardımcı olan birisi sayesinde katı taraflarınızın farkına varabiliyorsunuz.
 
Kendinizi aldatmayın
Bu transitin olumlu yönü, özellikle yükselen Başak’lar için sözünü ettiğimiz yönde gelişirken, diğer açılardan da kimi zaman dağınıklık, konsantrasyon kaybı ve yakın ilişkilerinizde, evlilik konusunda aşırı fedakârlığa, gözü kapalı hareket etmeye ve belirli bir ilişkiyi aşırı idealize ederek bazı yanlış durumlara da sürüklenmenize neden olabilir. Neptün’ün getirdiği yumuşamayı kişiliğinizde hissetmeniz onun olumlu yönü olurken, bir yandan da sizi duygusal aşırı bağlayan ilişkiler yüzünden suistimale de açık hale gelebilirsiniz. Bu yüzden özellikle yakın ilişkilerde, yakın arkadaşlıklarda artık eskisi gibi değilsiniz. Ancak bir yandan da kendinizi aldatmamaya özen göstermeli, ilişkilerinizdeki sınırları bir ölçüde korumaya da özen göstermelisiniz. Özellikle Başak burcunun ilk günlerinde 24- 29 Ağustos günlerinde doğan Başak’lar Neptün’ün sözünü ettiğimiz dağıtıcı etkisini daha fazla hissetmekteler.
 
Zayıflıklara dikkat!
Bugünlerde doğanlar bu dağınıklığı ve çözülmeyi evlilikte, arkadaşlıklarda yaşayabileceği gibi, genel hayat yönünde, hedeflerde ve kariyer konularında da bazı zayıflıklar, yönsüzlükler hissedebilirler. Psikolojik açıdan hassaslık gündeme gelmekte. Kimi zaman bu durum sakinleştirici kullanımına ve bazı psikosomatik zayıflıklara bile yol açabilir. Neptün’ün bu güçlü ve uzun vadeli etkileri yanında, bu dönemde Akrep burcunda ilerleyen Satürn özellikle zihinsel alanda yüklü uğraşlar içerisine girmiş olduğunuzu anlatmakta. Satürn’ün bu transiti zihinsel alanda daha disiplinli ve her zamankinden daha analizci olmaya başladığınızı anlatıyor. Özellikle eğitim hayatında olanlar bu dönemde bir ölçüde yorulsalar ve zihinsel yönden kendilerini baskı altında hissetseler de, sonuçta somut tecrübeler ve sonuçlar elde edebilecekler.
 
Yeteneklerini kullan
Olumsuz ve yıkıcı düşünce kalıplarından uzaklaşmak, zihninizi rahatlamak için çaba göstermelisiniz. Kimi zaman yakın çevrenizde olup bitenler, kardeşlerle ilgili konular, gelişmeler gündeminizi daha fazla meşgul ederek yorucu hale gelebilir. Ayrıca işiniz gereği daha fazla anlaşma, konuşmalar, ziyaretler ve sizi zihnen meşgul eden durumlarla karşılaşabilirsiniz. Satürn’ün 2015’e kadar sürecek olan bu transiti altında daha iyi organize olmak ve zekânızı verimli projeler üzerine odaklamak ve aynı zamanda sözlerinizle, yazdıklarınızla daha fazla mücadele etmek durumundasınız.
Şans ve gelişme gezegeni Jüpiter 26 Haziran’a kadar meslek ve kariyer evinizde kalarak sizi iş hayatında daha hareketli, canlı ve yüksek bir iletişim içerisinde tutmakta. Bu dönemde kendinizi daha iyi anlatmak, yeteneklerinizi kullanmak yönünde geliştirebilirsiniz. Jüpiter’in etkisi 2012 yılının ikinci yarısında başlamış ve özellikle yükselen Başak’lara ilerleme ve yeni tecrübe alanları getirmişti. 2013’ün ikinci yarısında ise Jüpiter özellikle ev ve aile hayatınıza daha fazla mutluluk ve pozitif beklentiler getiriyor.
 
Bebeğiniz olabilir
26 Haziran sonrasında evde mutluluğu artıran beklentiler, bir çocuğun doğumu ya da iş hayatında daha verimli çalışmalar ve iyi bağlantılar söz konusu. Bu transit sayesinde gelecek beklentilerinizde daha pozitif olabileceksiniz. Dönüşümü ve yenilenmeyi, güç kazanmayı anlatan Pluton ise 2008’den bu yana Oğlak burcunda, sizin yaratıcılık ve kendinizi ortaya koyma alanınızda zevkler, ve aşk alanında ilerlemekte. Pluton’un olumlu açısı baskı getirmemekle birlikte, sizi hayattan tatmin sağlamak yönünde daha hırslı ve mücadeleci kılmakta. Özellikle 1-4 Eylül doğumlu Başak’lar bu dönemde kişisel güçlerini daha iyi kullanarak başkalarından yararlanabilir ve güç alabilirler.
 
 
Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?
2013 yılında Merkür 23 Şubat- 17 Mart; 26 Haziran- 20 Temmuz ve 21 Ekim- 10 Kasım tarihleri arasında üç kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir, sabırlı olmalısınız.
23 Şubat ile 17 Mart arasında gerçekleşecek yılın ilk geri hareketi sizi eşiniz, ortaklarınız ve karşınıza çıkan kişilerle paylaşımlarınızda etkisi altına alabilir. Bu dönemde yazılı-sözel iletişimlerde daha mantıklı, akılcı davranmaya çalışmalısınız; yanlış anlaşılma riski fazla olabilir.
26 Haziran- 20 Temmuz arasındaki geri hareket süresince sosyal paylaşımlarınızda, organizasyonel çalışmalarınızda birtakım gecikmeler ve aksaklıklarla karşı karşıya bırakabilir. 
21 Ekim- 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son Merkür retrosu size eğitsel ve iletişimsel alanda gecikmeler, sıkışma ve daralmalar yaşatabilir. Yakın çevre, akraba veya kardeşlerle ilişkilerde problemler söz konusu olabilir.
 
Yükselen burcunuza göre 2013
Yükselen Koç: Koç burcunda devam eden Uranüs transiti sizin çevresel koşullar ve ilişkiler ekseninde istediğiniz dengeyi kurmanızı zorlaştırıyor. Yılın ilk yarısında iletişimsel ve eğitsel konulardan gelen fırsatlar yaşantınızı kolaylaştıracaktır. Kariyer ve finans paylaşımlarınızda değişim ve zorlanma söz konusu olabilir.
Yükselen Boğa: 2013 yılında haziran ayına kadar para kazancınız Jüpiter etkisiyle yüksek olacak. Ancak harcamalarınızı da kontrol altında tutmalısınız. Satürn’ün akrep burcuna geçmesi sizin aşk hayatınızdaki düzgün bir ilişkinizi evlilikle sonlandırmanızı sağlayabilir. Yılın ikinci yarısında eğitsel konular, yakın çevre ilişkileri ve kısa seyahatler bakımından şanslısınız.
Yükselen İkizler: İkizler burcunda haziran sonuna kadar transitine devam edecek olan Jüpiter size her türlü ilişki ve paylaşımlarınızda şans getirmeye devam ediyor. Temmuz sonrasında maddi alanda kazançlarınızı çoğaltmak ve yeteneklerinizi değerlendirmek için birçok imkânla karşılaşabilirsiniz. Bu fırsatları kaçırmayın.
Yükselen Yengeç: Uranüs etkisiyle kariyer alanında dengeleri korumakta zorlanabilir, değişikliklere yönelebilirsiniz. Yılın ikinci yarısından itibaren kişisel ilişkilerinizde ve çevrenizle paylaşımlarınızda Jüpiter’in koruyucu desteği altına gireceksiniz. Plüton baskısı sizi evlilik ve ortaklıklar konusunda değişmek zorunda bırakabilir.
Yükselen Aslan: Neptün etkisinde ortak finansal alanda yanlış karar alma veya akıl karışıklığı yaşama riskiniz var. Çalışma ortamınız ve iş hayatınızla ilgili alanda üzerinizdeki yoğunluk bu yıl da devam ediyor. Uranüs etkisinde yurtdışı bağlantılı konularda yeni gelişmeler karşısında dengeleri korumakta zorlanabilirsiniz.
Yükselen Başak: Akrep burcundaki Satürn sizden eğitimsel ve iletişimsel alanda daha ciddi çalışmalar içine girmenizi istiyor. Yakın çevre ve kardeş ilişkilerinde sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Ortak finansal alandaki değişken koşullara karşı dikkatli olmalısınız. 2013 yılının ilk yarısında kariyer ve iş hayatınızda güzel imkânlarla karşılaşmaya devam edebilirsiniz. 
Yükselen Terazi: Uranüs etkisi altındaki ilişkiler ekseninde dengeleri kurmaya çalışırken değişken koşullar sizi şaşırtabilir. Plüton transiti aile ve yerleşim yerine ait konularda üzerinizde baskı oluşturmaya devam ediyor. Yılın ilk yarısında ufuklarınızı genişletecek güzel fırsatlara sahip olacaksınız. Bir yıllık süreçte kariyer ve iş konularında önemli başarı elde edebilirsiniz.
Yükselen Akrep: Ortak finansal paylaşımlar, banka, kredi, borç alacak konularında yılın ilk yarısında önünüze çıkan fırsatları değerlendirmelisiniz. Temmuzdan itibaren yurtdışı bağlantılı kişi veya konular, akademik çalışmalar sizin ufuklarınızı genişletmenizi sağlayacaktır. İlişkiler ve ortaklıklarda sınırlarınızı daha iyi belirlemelisiniz.
Yükselen Yay: Satürn’ün akrep burcundaki transiti sebebiyle hayatınızda birçok konuda kontrolü kaybettiğiniz hissine kapılabilirsiniz. Kabullenme, bekleme, sabır ve akışla hareket etme söz konusu olabilir. Evlilik veya yeni ortaklık kararı alabilirsiniz. Aşk hayatınız ve çocuklarla ilgili konular Uranüs etkisinde hareketli, yeni gelişmelere açık duruyorsunuz.
Yükselen Oğlak: Hem kişisel olarak, hem de ilişkiler ekseninde Oğlak burcunda ilerleyen Plüton etkisiyle dönüşmektesiniz. Bu baskı zaman zaman yıpratıcı olabilir. Yılın ilk yarısında çalışma ortamında ve iş hayatınızda önünüze gelen fırsatları değerlendirmelisiniz. Temmuzdan sonraki dönemde evlilik, ortaklık ve ikili ilişkilerden şanslı bir döneme giriyorsunuz. 
Yükselen Saka: Kariyer konularında Satürn’ün Akrep burcundaki transitinin getireceği sorumlulukları ciddiyetle ele almalısınız. Kazançlarınızı ve para durumunuzu etkileyen Neptün sizi yanlış harcamalar yapmak durumunda bırakabilir. Kazançlarınızın eriyip gitmemesi için dikkatle hareket etmelisiniz.
Yükselen Balık: İlişkiler ekseninde akıl karışıklığı yaşayabilir, yanlış kararlar alabilirsiniz. Balık burcunda ilerlemeye başlayan Neptün özellikle 25- 28 Ağustos doğumlu Başaklar için dağılma riski getiriyor. Uranüs etkisindeki maddi konularda değişen koşullar dengeleri korumanızı zorlaştırabilir. Ani masraf ve para çıkışlarına dikkat etmeniz gerek.
 
Yükselen burcunuzu bulun
Aşağıdaki tabloda doğum saatinizi, doğduğunuz döneme ilişkin satırla birleştirin.