info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Geleceğimiz Ortak En Az 3 Çocuk Yapın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Javits Center’da düzenlenen, Amerika Balkan Dernekleri Federasyonu’nun (FEBA) “Ortak Gelecek İçin Bir Vizyon” konulu toplantısına da katıldı. Erdoğan, konuşmasına Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça “İyi akşamlar” dileyerek başladı

Amerika Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:”Günümüz dünyası sosyal ve siyasi açıdan çeşitli dönüşümler geçirmektedir.
Bir yandan ‘Soğuk savaş’ın izleri ortadan kalkarken, bir yandan yeni dengeler oluşmakta ve dünya yeniden şekillenmektedir. Şüphesiz ki ancak değişimi ıskalamayan toplumlar yeni uluslararası sistemin inşasında söz sahibi olacaklardır, tarih boyunca da böyle olmuştur. Değişimler yapısı itibarıyla bir takım sıkıntıları da beraberinde getirir. Riskleri ve fırsatları aynı ölçüdedir. Değişimi öngöremeyenler için her yenilik bir risk, değişimi öngörüp politikalarını ona göre belirleyenler için ise bir fırsattır. Erdoğan, “Değişimin olumsuz etkileri ancak güç birliğiyle bertaraf edilebilir. Sorunların çözümünde, krizlerin yönetiminde, çıkar hesaplarına kapılmadan, ortak bir akıl etrafında hareket ettiğimiz takdirde herkesin yararına olacak ortak bir gelecek inşa edebiliriz” dedi.

Balkan ülkelerini Avrupa’nın genç ve dinamik bir gücü olarak görmek istediklerine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Size de bir tavsiyem var: Evlenenlere, evlenecek olanlara sesleniyorum; en az üç çocuk yapmalısınız. Ben sayın başbakanlara da hatırlatıyorum. En az üç çocuk... Bunu başarmamız lazım. Balkan milletlerinin kimliklerini koruyan, çok dinli, çok dilli ve çok kültürlü anlayışı hayata geçirmesini ve sadece kendileri için değil komşuları için de bunu isteyen bir konumda olmalarını diliyoruz.”