info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çeçenlere Yol Ortasında İnfaz

Zeytinburnu’nda gündüz vakti 3 Çeçen sokak ortasında susturucu takılmış silahlarla öldürüldü

Seyit Nizam Mahallesi’ndeki bir apartman dairesine 3 ay önce taşınan Musaevi Berkkhazh, Rustam Altemirol, Zavrbek Amriev adlı 3 Çeçen, ev sahibine, “Çeçenistan’da işlerimiz bozuldu. Tekstil işi yapmaya geldik” dedi. Çeçenler dün cuma namazından sonra telefonda konuştukları kişilere adres vererek, “Erkekseniz gelin!” dedikten sonra oturdukları apartmanın karşısında beklemeye başladı. Bir süre sonra gelen gelen siyah renkli bir otomobilden susturucu takılmış silahlarla Çeçenlere yaylım ateşi açıldı.

‘Direniş’ komutanı
Berkkhazh, Altemirol ve Amriev olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırganlar geldikleri otomobili olay yerine yakın bir yerde bırakarak yaya olarak kaçtı. Öldürülen Çeçenlerden birinin ‘Çeçen Direnişi’nde komutan olduğu daha önce yüzünden aldığı bir yaranın tedavisi için İstanbul’a geldiği belirtildi.
Üç Çeçenin telefonla konuştuğu kişilerin Rus yanlısı Çeçenler olduğu ileri sürüldü. Polisin, saldırının Başakşehir’de birkaç yıl önce öldürülen Çeçen Albay Gazhi Edilsutanov ve Ümraniye’de öldürülen İslam Canibekov cinayetleriyle ilgisi olabileceği üzerinde durduğu öğrenildi.

 

İlk olay değil
6 Eylül 2008: Çeçenistan’da Ruslara karşı albay rütbesiyle savaşan 57 yaşındaki Gazi Edilsultanov, Başakşehir’de sokak ortasında uzun namlulu silahla vurularak öldürüldü.

9 Aralık 2008: İslam Canibekov (38) Ümraniye’de saldırıya uğradı, hastaneye kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti.

26 Şubat 2009: Çeçenistan’daki savaşın ardından eşiyle birlikte Türkiye’ye yerleşen Ali Osaev (48), Zeytinburnu Gökalp Mahallesi’nde bir araçtan açılan ateş sonucu öldürüldü.