info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ağızdaki Bakteriler Kalbi Etkiliyor

Diş çürümesinden sorumlu Streptococcus Gordonii türü bakterilerin kana karışarak pıhtılara sebep olduğu ve kalp sorunlarına yol açabileceği belirtildi.

Diş çürümesine neden olan bakteriler diş yüzeyinde yaşıyor ve elbette hijyen yoksunu ortamda hızla ürüyor. Diş eti sorunları ve açık yaralar yoluyla dolaşım sistemine karışan bakteri, kendini protein gibi göstererek geri döndürülemez hasara yol açabiliyor.

İrlanda ve İngiltere’den bir grup araştırmacının verilerine göre bu bakteriler fibrinogen proteinini taklit etme yetisine sahip. Bu protein kanın pıhtılaşma sürecinde önemli bir rol oynuyor. Bakterilerin kan dolaşımına girmesi damarlarda birikmelerine, bunun sonucunda ise kan damarlarında pıhtılaşmalara ve yararlı bakterilerin vücudu koruyamamasına yol açıyor. Bu bakteriler nedeniyle antibiyotikler de enfeksiyonlara karşı etkisini kaybediyor. Damarlardaki bu pıhtılaşma ve birikmenin önüne geçilemediği takdirde beyne veya kalbe giden kan damarlarında tıkanıklık gibi ciddi sorunlar görülüyor.