Samsun'un Canik İlçesi'ndeki İş Geliştirme Merkezi'nde (İŞGEM) ortopedi, göz ve genel cerrahi servisinde kullanılan kemik tutucu ve tel makası gibi el aletleri yapan Tahir Gökçe, enjeksiyon ampul açıcısı üretti. 270 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren Tahir Gökçe, aylık 35 bin adet enjeksiyon ampul açıcısı üretme kapasitesine ulaştıklarını söyledi.
20 yıldır sağlık sektörü içerisinde yer aldığını söyleyen 2 çocuk babası Tahir Gökçe, "Sürekli araştırma halinde olan birisiyim. Türkiye'de olmayan, farklı ürünleri üretme konusunda Ar-Ge çalışması yaptım ve enjeksiyon ampul açıcısı açığını tespit edip bununla ilgili çalışma gerçekleştirdim. Nihayetinde ürünümüzü ortaya çıkardık. Yaptığımız ürün 1 cc'den 10 cc'ye kadar olan tüm ampulleri açabiliyor" dedi.
5 parçadan oluşan enjeksiyon ampul açıcısı sayesinde ampul açmanın artık daha güvenli olduğunu ifade eden Tahir Gökçe, "Parmak kesme hadisesinin önüne tamamen geçmiş durumdayız. Dolayısıyla enjeksiyon ampulü açmak çocuk oyuncağı gibi rahat ve kolay. Ürünümüz açtığı parçayı içerisinde muhafaza eder ve istenilen yere kolay şekilde atmayı sağlar. Şu ana kadar yaklaşık 10 bin adet kadar satış gerçekleşti. Hedefimiz Türkiye'deki tüm özel ve kamu hastaneleri olmakla beraber 500 bin gibi bir rakama ulaşmaktır. İlk bir yıl ürünümüzün tanıtımı ile geçti. Ürün tamamen tanındıktan sonra satışların artacağına inanıyorum. Ürünümüzle ilgili patent ve tasarım tescil belgesini de aldık" diye konuştu.