Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nü bir süre daha kullanacağını daha sonra Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) Başbakanlık için yapılan ve “Ak Saray” olarak da nitelenen yeni binaya taşınacaklarını söyledi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı binası ile konutlarının da Başbakanlığa devredileceğini söyledi.
Buna göre, Cumhurbaşkanlığı’nın bütünüyle Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki binalara taşınmasının ardından cumhuriyet henüz ilan edilmeden Atatürk tarafından kullanılmaya başlanan ve cumhuriyetin ilanından bu yana devletin en tepesinin çalışma ofisi ve ikametgahı olarak kullanılan Çankaya Köşkü, Başbakanlık’a geçecek. Devletin en tepesini ifade etmek için kullanılan “Çankaya” ifadesi de tarih olacak.
Çankaya Başbakanlığın
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan ziyaretinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nerede ikamet edileceğine ilişkin soruya Erdoğan, dikkati çeken ve şaşkınlık yaratan bir yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu anda Subayevleri’nde oturduğu evin ikametgahı olduğunu ifade ederek, “Yeni ikamet adresim, Sayın Cumhurbaşkanımızın (Abdullah Gül) oturduğu yerden ayrılmasıyla orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz. Daha sonra da yeni yapılan binalara Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki Cumhurbaşkanlığı Binası’na da ve aynı zamanda konutlarına da Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız” dedi.
Bu kadar basit
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Aralık operasyonuan ilişkin bir soruya da, “Yargı kararını verdi takipsizlik verdi. Ne anlama geldiğini hukukla ilgisi olanlar bunu bilirler. Takipsizlik kararına itirazı olanlar varsa itirazlarını yaparlar. Olay bu kadar basittir. Kimin hakkı vardır, kimin yoktur, hukukta bunlar belli” sözleriyle yanıt verdi.
3 kere çağırırım
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “muhatabım Cumhurbaşkanı değil” sözlerine de şu anıtı verdi:
“Partimizin kuruluş yıldönümünde bir açıklama yapmıştım. Bir davet ederim, iki davet ederim, üç davet ederim, gelir gelir gelmezlerse ondan sonra bir daha davet etmem demiştim. Burası duyugusallığı taşıyan bir yer değil. Burası zirve noktasıdır, cumhurbaşkanlığı. Daveti yapana icabet edilir, edilmezse illa davet edilme gibi bir şey yoktur. Ana muhalafetin başındaki zatın, parlemntodaki yemin töreni dahil orada yapılanlar, Anayasa içtüzüğü kitapçığının Meclis Başkanımıza fırlatılması ve bunun yanında aynı şekilde ardından yapılan açıklamalar, hele hele genel başkanın ‘meşru müdafadır’ demesi manidardır ne meşru müdafası. Neyi neyle benzetiyorlar. Milletim bunları değerlendirir, değerlendirecektir. Böyle ağız dalaşına CHP başındaki zat ile girmem. Grubu olan partilerin 1, 2, 3 kez davet ederiz gelenlerle yolculuk yaparız ama gelmeyenlere de ısrar etmek doğru olmaz.”
İsabetli buldum
Erdoğan, çözüm süreci ile ilgili hükümette oluşan yeni model için de “Konuyla ilgili hükümet, görevli olan bakanlarımızın arasındaki değişikliği yapmış, takdirleri odur. Bize düşen hayırlı olsun demektir. İsabetli olduğu kanaatindeyim. Başbakan iken süreci olgunlaştırdık. Birlikte dayanışma içinde geleceğe taşıyacaklardır” yanıtını verdi.