info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatan Partisi Milletvekili Adayları Direniş Çadırındaki İşçileri Ziyaret Etti

Vatan Partisi Milletvekili Adayları Direniş Çadırındaki İşçileri Ziyaret Etti

Vatan Partisi Tekirdağ Milletvekili adayları Vatan Kablo fabrikası önünde direniş çadırı kuran Birleşik Metal İşçilerini ziyaret etti. Vatan Partisi 1. Sıra adayı Halkla ilişkiler Uzmanı Aynur Çalım, 2. Sıra adayı Av.Bahadır Berk, 3. Sıra adayı Moda tasarımcı Sabriye Aydın ve 4. Sıra adayı Em. Albay Hasan Oruk fabrika önünü giderek işçilerin sorunlarını dinledi. İşçiler Vatan Partisi adaylarına içerde yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Vatan Partisi Milletvekili adayları her konuda kendilerine yardımcı olacaklarını belirtti. 
 
06 Nisan 2015 tarihinde 10 işçinin işten atıldığı Vatan Kablo fabrikası önünde direnişe geçen işçiler direnişlerinin 10. Gününde. 175 işçinin çalıştığı işyerinde, çalışma koşullarının olumsuzluğu sebebiyle Birleşik Metal İş Sendikasında örgütlenen işçileri işveren işten attı. Birleşik Metal iş sendikası 120 işçiyi işyerinde örgütleyerek Çalışma Bakanlığına yetki başvurusunda bulundu ve bakanlık yetkiyi onayladı. Yetki onaylandıktan sonra işveren işçileri işten çıkardı. Ve yetkiye itiraz etti. Vatan Kablo işçileri “Vatan Kabloya sendikayı sokacaklarını belirtti.”
 
 
Vardiya çıkışlarında ve girişlerinde içerde çalışan sendikalı işçiler sloganlarla dışarı çıkarak direniş çadırındaki arkadaşlarına destek veriyor. 
Vatan Kabloya Sendika Girecek İşten çıkarılan işçilerden Bektaş Gedik şunları söyledi. “9 gündür mücadelemiz devam ediyor. İçerde sendikalı arkadaşlara da baskı yapılıyor. Ama boşa çaba biz sendikayı Vatan Kabloya sokacağız. Başka yolu yok” dedi. Vatan Partisi Adaylarına işçiler ziyaretten dolayı teşekkür etti. 
 
 
Emeğin Yanında Olanların İşçilerde yanındadır. 
 
 
 
Vatan Kabloda yaşanılan süreci anlatan Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever şunları söyledi. “biz 9 gündür direnişimizi sürdürüyoruz. İsterse 90 gün olsun biz mücadelemize devam edeceğiz. İşveren içerdeki arkadaşlara baskı uyguluyor. Sendikalı olmak anayasal haktır. Bunları kabul etmiyoruz. Kesinlikle Vatan Kabloya sendika girecek.” Dedi. Vatan Partisi adaylarının ziyaretini değerlendiren Beyhan Vatansever, “biz emekten yana işçiden yana olan insanları tabiki ziyaretimize bekleriz. Vatan Partisi adaylarının da dediği gibi burada sadece siyaset yapmak için değil de, gerçekten emekten yana tavır koyabilecek siyasi partileri desteklememiz ve onlarla birlikte olmamız bizi mutlu ediyor. Bu ziyaretler işçi arkadaşların mücadelelerini daha da artıyoruz.” Dedi.
 
Kaynak : Murat Ürtekin