info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5516
Dolar Satış
:
35.6156
Euro Alış
:
36.8320
Euro Satış
:
36.8984
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

1 Haziran Sonrası Yeme - İçme Sektörünü Ne Bekliyor?

Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Lütfi Çebi,1 Haziran tarihinden itibaren normalleşme sürecinde yeme-içme sektöründe yaşanacak riskler konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ’ın önemli iş adamlarından olan ve halen Türkiye lokantacılar ve pastacılar federasyonu denetleme kurulu başkanı olan Lütfi Çebi yaptığı şu açıklamada bulundu; 

“– Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu'ndan Lütfi ÇEBİ : “Bütün yeme-içme işletmeleri açılmalı, sektör emekçileri aşılanmalı.” 

Türkiye’de yaklaşık 15 aydır etkisini gösteren COVID-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri yeme-içme sektörü oldu. Eğlence yerleri 2020 yılının mart ayından bu yana kapalı durumdayken restoran ve kafeler de paket servis hizmeti ile ayakta kalmaya çalışıyor. Yeme-içme sektörü emekçileri, gözlerini şimdi 1 Haziran’da başlayacak yeni normalleşme takvimine çevirdi. 
Lütfi ÇEBİ, sektörün şikayetlerini ve taleplerini anlattı. 
 
Sadece belli mekanların değil bütün yeme-içme işletmelerinin açılması gerektiğini söyleyen ÇEBİ, “İşyerlerimiz zaten 15 aydır kapalı, bunlarla ilgili mücadele veriyoruz. Şimdi de ‘Küçük esnaf lokantaları kapalı kalsın ve sahil kenarlarındaki imkanları ve geniş bahçeleri olan yerler açılsın, küçük esnaf lokantaları bunu kabul etsin.’ diyorlar. Böyle bir mantık kabul edilemez. Ya hep ya hiç” dedi. 

1 Haziran’da başlayacak yeni normalleşme takvimi için sektörün taleplerini dile getiren ÇEBİ, yeme-içme işletmelerinin açılmasıyla beraber bu işletmelerde çalışan kişilere aşı konusunda öncelik tanınması gerektiğini vurgularken iç ve dış mekanda da %50 kapasiteyle oturma durumunun uygun olacağını dile getirdi.

ÇEBİ, yeni tedbirlerin ne olacağı hakkında kendilerine henüz bir bilgi gelmediğini , 1 Haziran'ı beklediklerini ve karar alma mekanizmalarına esnafın dahil edilmesi gerektiğini aktardı. 
 
Bir diğer önemli başlık olarak ; 
Düğün salonları pandemi nedeniyle bir buçuk yıla yakın süredir kapalı durumdadır. Düğün sektöründeki kayıtlı mekanların ilgililerce takip ve kontrolünün sağlanması çok daha rahat yapılabilmekte ve pandemi riskine karşı alınması gereken her türlü önlem ve tedbirler alınarak, kontrol altında yapılması en doğru karar olacaktır” Dedi. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin