info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.0283
Dolar Satış
:
34.0896
Euro Alış
:
37.8693
Euro Satış
:
37.9375
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleyman Şah Türbesi Tamamlandı

Şah-Fırat Operasyonu’yla Eşme köyü yakınına taşınan Süleyman Şah Türbesi tamamlandı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yapımı büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.
 
Güvenç, alandaki ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada manevi değeri yüksek ecdat yadigarının başarılı bir operasyonla Türkiye’ye getirildiğini anımsattı. Güvenç, türbede devam eden alt, üst yapı, çevre düzenlemesi ve yol çalışmasının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirterek şunları kaydetti: “Bundan sonra vatandaşlarımız daha rahat Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret edebilecekler. Üzerinde durduğumuz toprak artık hukuken bizim toprağımızdır.” 
 
Sınırdan 243 metre uzakta
 
Türkiye’nin sınırları dışındaki tek toprağı olan Suriye’nin Karakozak Köyü’ndeki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’ndaki askerler, Şah Fırat operasyonuyla Türkiye’ye getirmişti. Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşları sınır hattındaki Bilekli Mahallesi’nde bulunan hudut karakolunda oluşturulan geçici türbede muhafaza altına alındı. Türkiye, operasyonun ardından, Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’ne bağlı Yeni türbe sınırın 253 metre Suriye içinde bulunuyor. Türbe 10 dönümlük arazide 22 iş makinesi ve 83 asker çalıştı. İnşaat alanında güvenlik 5 tank ve 2 zırhlı araçla sağlanıyor ve alanda Türk bayrağı dalgalanıyor.