info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya da Kurban Bayramı

Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alanlar Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli nde kesim yasaklarına uyarak mezbahalarda kesim yaptırdı.

 

Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alanlar Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde kesim yasaklarına uyarak mezbahalarda kesim yaptırdı. Kesim sırasında Tekirdağ'da 24, Edirne'de 23, Kırklareli'nde ise 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. 
 
Edirne'de Bayram namazının ardından vatandaşlar yakınlarına ait mezarlıklara giderek ziyarette bulundu. Daha sonra kurban kesilecek olanlar yasaklara uyarak kurbanlıklarını mezbahalarda kesti. 
 
Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde kurban kesmek isteyen vatandaşların çoğu mezbahada oluşturulan özel alanları tercih etti. Büyükbaş hayvanların kesildiği bölümde angusların kesiminin zor olması nedeniyle yerli hayvanlara öncelik verildi. Sağlık mahallesi belediyenin vatandaşlar için oluşturduğu açık kesim alanında ise kurbanlıklar küçük çocukların gözleri önünde kesildi. 
 
Tekirdağ'da belediye tarafından oluşturulan kurban kesim noktaları büyük ilgi gördü. Bazı vatandaşlar kurbanlıklarını evlerinin çevresinde keserken, bazıları da futbol sahalarında kesim yaptı. Bazı aileler, çocuklarıyla birlikte kesim yaptı.