info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Marmara Bölgesinde Kitap Okuma Yarışması

Beş yıldır İstanbul liseleri arasında düzenlenen "Marmara Okuyor" isimli kitap okuma yarışması bu yıl Marmara bölgesindeki liseler arasında yapılıyor.

Beş yıldır İstanbul liseleri arasında düzenlenen kitap okuma yarışması bu yıl Marmara bölgesindeki liseler arasında yapılıyor.

"Marmara Okuyor" kitap okuma yarışması Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale illerini kapsıyor.Yarışma ile, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma ve kitap sevgisini geliştirme hedefleniyor.

Yarışmaya okulların; hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri başvurabiliyor. Yarışmaya katılacak öğrencilerin verilen listede yer alan 8 kitabı okuması gerekiyor. Listede bulunan kitaplar ise şöyle:

1.Kayıp Gül (Serdar Özkan)

2. Bab-ı Esrar (Ahmet Ümit)

3. Drina Köprüsü (İvo Andriç)

4. Esir Şehrin İnsanları (Kemal Tahir)

5. Katre-i Matem (İskender Pala)

6. Osmancık (Tarık Buğra)

7. Çankaya (Falih Rıfkı Atay)

8. Suskunlar (İhsan Oktay Anar)

Yarışma iki aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada eleme sınavı yapılacak ve sonuçlara göre finaller il birincisi olan okullar arasında eleme usulü yapılacak. Eleme sınavı, beş seçenekli 80 soruluk test şeklinde yapılıyor. 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürüyor. Eleme sınavı sonucu 3 öğrenciyle yarışmaya katılan okulların yarışmacılarının puanları toplanacak ve il birincisi olan okul, takım olarak finallere katılma hakkı elde edecek.

Finallerdeki yarışmada okullara 15 soru sorulacak, eşitlik halinde yedek sorular eşitlik bozuluncaya kadar sorulacak. Finallerde 11 ilin okul birincileri takım olarak yarışacak.

Yarışma başvurusu İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'ne yapılacak.

Son başvuru tarihinin 25 Mart 2011 olduğu yarışma için başvuruların Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenecek koordinatör okullara faksla yapılması gerekiyor. Eleme sınavı 30 Nisan 2011 de, final ise 28 Mayıs 2011 de Yeditepe Üniversitesi Konferans Salonunda yapılacak.

Yarışmada ödül olarak eleme sınavı sonucu bireysel sıralama sonucu il birincisi olan öğrencilere küçük dizüstü bilgisayar (minibook), birinci olan okulun öğrencilerinin her birine 1 adet Dizüstü Bilgisayar, Altın Kitap Seti ve Başarı Belgesi veriliyor.

İkinci olan okulun öğrencilerinin her birine 1 adet Kamera, Gümüş Kitap Seti ve Başarı Belgesi, üçüncü olan okulun öğrencilerinin her birine 1 adet Elektronik Kitap, Bronz Kitap Seti ve Başarı Belgesi veriliyor.

Final yarışması için İstanbul'a gelecek yarışmacıların ve öğretmenlerinin yol paraları karşılanacağı ve İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde misafir edileceği bildiriliyor. Ayrıca il birincisi olan okullardan 20 öğrencinin Yeditepe Üniversitesi'nde bir gün barınması sağlanıyor.