info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne MHP de Av. Mehmet Tolga AKALIN Kazandı

Edirne MHP yi Salonlar almıyor…

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, Abbas Bozyel’in katıldığı MHP Edirne İl Kongresi ETSO konferans salonunu tıka basa dolduran MHP’lilerin büyük coşkusu ile yapıldı. Katılanların ETSO konferans salonuna sığmadığı kongrede dostluk ve beraberlik mesajları verilip MHP iktidarı hedef gösterildi. Divan Başkanlığını MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel yaptığı kongrede Eski Başkanlardan Zakir Topdur ve Av. Mehmet Tolga Akalın’nın listelerinin yarıştı. Kongrede geçerli 571 oyun 340 oyunu alan Av. Mehmet Tolga Akalın’nın listesi kazandı. Eski milletvekili Cemalettin Uslunun desteklediği Zakir Toptur’un listesi ise 231 oy alarak seçimi kaybetti.

“Milletin milli mukadderatını, yine milletin milli iradesi kurtaracaktır” diyen; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, Abbas Bozyel Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen MHP Edirne İl Kongrede yaptığı konuşmada; Türkiye için MHP’nin varlığının çok öneminin altını çizerek, MHP olmadığı takdirde ülkenin istenmeyen çeşitli sonuçlarla karşı karşıya kalacağını savundu. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, Abbas Bozyel; “MHP sığınanların değil, inananların toplandığı yerdir. Biz kongrelerimizi yıkılan bir imparatorluğun külleri üzerinde yeni bir devlet yaratan, 19 Mayıs 1919′da çıktığı Anadolu topraklarını bir bayrak gibi dalga dalga dolaşan Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarının sahip olduğu bir aşkla yapıyoruz. O aşkın adı şudur. Milletin milli mukadderatını, yine milletin milli iradesi kurtaracaktır.”dedi.

Kongrede söz alan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Ünal;  bu toprakların kolay kazanılmadığını belirterek;  “Yunanistan’ın durumu ortada. Yapılan yanlış politikalar sonucunda ülke bu hale gelmiştir. Bizim ülkemizde ise pembe tablolar çiziliyor. Ama bu tablolar çocuğumun karnını doyurmuyor. Ülkede ciddi bir yoksullaşma var” dedi.

MHP MYK Üyesi Yaşar Yıldırım ise; devletin istediği zaman terörün üstüne binerek bitirebileceğini belirterek, “Bunun için siyasi güce ihtiyaç var MHP’ye ihtiyaç var” dedi.

MHP MYK Üyesi Hayrettin Nuhoğlu da; Türkiye’nin üreten değil tüketen bir ülke yolunda olduğunu anımsatarak, “Son zamanlarda AVM’lerden başka hiçbir üretime yönelik fabrika açılmadı” dedi.

Misafir konuşmalarından sonra söz alan Başkan Adayı Av. Mehmet Tolga Akalın,” Her zaman milli irademize sahip çıkacağız ve hiçbir zaman milli hassasiyetlerimizden taviz vermeyeceğiz.” Diyerek yaptığı konuşmada; “İktidar da vatanı seviyoruz diyor. Bizde vatanı seviyoruz diyoruz. Ama iktidar Bush’un, Obama’nın talimatıyla yönettiği bir vatandı seviyor. Biz ise Mustafa Kemal Atatürk ve Başbuğ’un vatanını seviyoruz fark burada” dedi.

Başkan Adayı Zakir Topur’da yaptığı konuşmada; “İçimizde ve dışımızda, bize yakın veya bize uzak, herkese sevgi ve saygıyla yaklaşarak Edirne’de MHP’nin siyasi dinamiğini harekete geçireceğiz. Edirne MHP İl Teşkilatının hedefi ağacın dallarını değil, yıldızları hedef almalıdır. MHP ve Ülkücü camia böyle bir hedefin özlemini çekmektedir. MHP’yi Edirne’nin her karış toprağında beğenilen, sevilen ve umut bağlanan bir siyasi partiye dönüştürmek için gerekli açılımlar ve çalışmalar yapacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. İl yönetimi, köy, kasaba ve mahalle gezilerine önem veren, yöneticileri daima seçmenin yanında olan, onların nabzını tutarak dert ve sevinçlerini paylaşmalıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada kullanılan 571 oyun 340’nı alan Mehmet Tolga Akalın başkanlığa getirilirken Zakir Topdur 231 oy aldı.

Av. M. Tolga Akalın’ın Listesi Şu İsimlerde Oluşuyor

Dr.Gürsel Şimşek, Ekrem Demir, Ahmet Karagülle, Nemci Kocaman, Orhan Çakırlar, Önder Erdem, İsmail Hakkı Yılmaz, Yaşar Teoman Çomer, Cemil Pala, Semiha Şahin, Aydolu İğrek, Aslı Bilge Kalay, Mustafa Dedeoğlu, Yusuf Yörük, Ergun Çakal, Mustafa Çelik, Hüseyin Bulut, Ahmet Boztürk,Abdül Taştamir,Gökhan Altınok,Fahri Atakan,Ayhan Şeker,Ergun Dönmez, Sedat Çık,Nuri Bostancı, Kasım Akbulut,Ali Kara ve İbrahim Erkal

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber