info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Doktorlar Eylemde

Kırklareli de bir araya gelen, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ Tabip Odaları Başkanları, 19-20 Nisanda yapacakları iş bırakma eylemi hakkında bilgi verdi.

Edirne Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Galip Ekuklu, Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi'nde yaptığı konuşmada, 19-20 Nisanda çalışmayacaklarını belirterek, "Hastalarımıza üzülerek söylüyoruz ki bakmayacağız, sağlık hizmeti sunamayacağız. Açık söylemek gerekiyorsa uzun bir süredir giderek artan oranda, gerçek anlamda sağlık hizmeti sunmak yerine sadece ve sadece hastalarımıza 'bakmaya' zorlanan koşullardayız. Bu günden başlayarak Türkiye'deki bütün tabip odaları sokaklarda, işlek caddelerde, semt pazarlarında duyurular yaparak, insanları destek olmaya çağırıyor. Halkımızın bu eylemimizde yanımızda olacaklarından hiçbir kuşkumuz yok" dedi.

Ekuklu, daha sonra eylem süreci ve yaşanacaklarla ilgili bilgiler verdi.

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Sönmez de Trakya'da üç odanın bir güç birliği yaptığını, halka bu duyuruyu birlikte yapmak için bir araya geldiklerini ve iyi de yaptıklarını kaydetti.

Bir çok sorunlarının bulunduğunu hatırlatan Sönmez, şöyle devam etti:

"Sağlık iki bacaklı bir unsur. Bir tarafta sağlık çalışanları, hekimler, diğer tarafta hastalar var. Bu iki bacağın birisi mutsuz olursa, o olay tamamen mutsuzdur. Halkta mutlu olacak, sağlık çalışanı da mutlu olacak. Ancak bu şekilde sağlık sistemi iyi yürüyecek. Bir günde 200 hasta bakmak, biz bunu istemiyoruz. Bir hastaya 15-18 dakika ayrılsın. Bu şekilde bakılsın. Hastalarımız katkı payı ödemesinler. Oysa eczanelerde insanlara fatura çıkıyor. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları artıyor. Bu kadar değerli eğitimi almamıza rağmen kaygılıyız, ümitlerimiz kırılıyor. Lütfen bizi görün, anlayın, saygıyı hak ediyoruz. 19-20 Nisanda aciller dışında hasta bakmayacağız. Sesimizi duyurmaya çalışacağız. Sesimizi duyurursak ne mutlu bize."

Kırklareli Tabip Odası Başkanı Dr. Halil Muhacir ise artık insanların bir karar vermesi gerektiğini, sağlık çalışanı olarak huzursuzluklarının artarak devam ettiğini ifade etti.