Trakya bölgesi ilgili çalışmalar yürüten ve Balkan ülkeleri arasındaki iş birliğine katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarından biri olan İstanbul Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, yeni yönetim döneminin ilk toplantısını İstanbul Bahçelievler’deki merkez ofisinde yaptı.
Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda Derneğin faaliyetlerine ilişkin planlamalar yapıldı. Yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımı gerçekleştirildi. Birim başkanlıkları üyelerin oylamasıyla belirlendi. Derneğin gençlik kurulu başkanlığına ise uluslararası diplomaside saygın bir yeri olan Işıner Güngör seçildi. Diplomasinin yanı sıra gazetelerde ve dergilerde yazmış olduğu makalelerle önemli tespitlerde bulunan Güngör’e, geçtiğimiz yıl global ölçekli bir sivil toplum kuruluşu tarafından “Diplomasi Onur Ödülü” verilmişti.
İstanbul Trakyalılar Derneği Gençlik Kurulu Başkanı Işıner Güngör, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Başta Derneğimizin başkanı Okan Özcan Bey olmak üzere tüm yönetim kuruluna şahsıma tevdi ettikleri bu yeni görev için teşekkür ederim. Trakya’da doğmuş, büyümüş ve eğitiminin belli bir kısmını burada tamamlamış biri olarak bu yeni görevin benim için manevi boyutu büyüktür. Bu zamana kadar elde etmiş olduğum tecrübeyi ve birikimi artık bölgemizin gelişimi için kullanabilecek olmaktan heyecanlıyım. Önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmaların neticesinde bölgemize bir kum tanesi kadar faydam dokunabilirse bunun mutluluğu bana yeter.” dedi.
Sözlerinin devamında gençlerin günümüz toplumlarında anahtar rolü oynadığını belirten Güngör, “Eğer ülkeler gençlerinin dinamizmini yararlı bir şekilde kullanabilirlerse ve çeşitli alanlarda onları yenilikçi yaklaşımlarına dâhil edebilirlerse gelecek adına parlak sonuçların ortaya çıkması mümkündür. Gençlerin en önemli özelliklerinden birisi çağımızın olmazsa olmazlarından teknolojiye adaptasyon hızlarının yüksek oluşudur. Sektörlerde yapay zekâ uygulamalarının yaygınlaşacağı tahminlerinin yapıldığı bu süreçte gençlerin konuyla ilgili katkıları mühimdir” ifadelerini kullandı.
Yeni göreviyle alakalı planlanan projelere değinen ve Türk gençliğinin meziyetlerine duyduğu güveni vurgulayan Gençlik Kurulu Başkanı Işıner Güngör, şöyle konuştu: “Trakya kökenli gençlerimizin potansiyelini yükseltmeyi, onları yeni becerilerle donatmayı ve Balkan ülkeleriyle kültürel etkileşimlerini artırmayı hedefliyoruz. Tarihten aldığımız dersle, bilimin ve sanatın ışığıyla mevcut faktörlerin güncel olarak yorumlanması gençlerin muvaffakiyetleri üzerinde etkilidir. Türk tarihinde gençlerin sayısız başarı örnekleri bulunmaktadır. Bunlar gençliği motive edecek değerli hazinelerdir. Çağ açıp çağ kapatan padişah olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet örneğin 21 yaşında İstanbul’u fethetmiştir. Nasıl ki İstanbul’u fethetmek için gemiler karadan yürütüldüyse, ülkemizin çalışkan ve sorumluluk bilinci gelişmiş gençlerimiz de hayallerini okyanuslara taşıyacak özveriye ve yeteneğe sahiptirler. Yeter ki onlara doğru rehber olalım.”Dedi.