info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Birlik Uzunköprü de Toplanacak

Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Zakir BUĞDAYCI, yaptığı açıklamada, ilkini Edirne de gerçekleştirdikleri toplantının ikincisini de 25 Haziran 2011 saat 11:00 de Belediye Meclis Salonunda Cumartesi günü Trakya Kent Konseyleri Birliği (Edirne-Kırklareli-Tekirdağ Kent Konseylerinin katılacağı) toplantısının Uzunköprü de yapılacağını bildirdi.

Yapılacak olan toplantıda Trakya’da bulunan Kent Konseylerinin birlikteliğinin önemi, Ortak sorunların tespit edilerek geleceğin planlanması ele alınacak.

Buğdaycı; “Kent Konseylerini yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve yerel demokrasinin geliştirilmesi bakımından ileri bir adım olarak değerlendirmek gerekir. Kent konseyleri, önümüzdeki süreçte bir ulusal koordinasyon mekanizması olmadan yol almak zorundadırlar. Ortaya çıkacak olan uygulamalar, bu yöndeki zorlukları ve avantajları da görmemizi sağlayacaktır.

Kent konseylerinin demokratik ve katılımcı bir şekilde kentin hak ve hukukunu koruyan; hemşerilik bilincini geliştiren ve tüm kentsel paydaşların yönetimde söz sahibi olduğu mekanizmalar olarak kurulması için önemli sorumluluklar üstlenmeleri gerekmektedir. Biz bu toplantıda, Ne yapabiliriz, konuşup tartışacağız. Deneyim paylaşımı, ortak etkinlikler ile iletişim ağının kurulması ve dayanışma çalışmalarını yapacağız. Kent Konseyleri olarak daha güçlü ve yaptırımı kuvvetli birliktelik için bir araya gelmeyi hedefledik. Bunu da burada başaracağız. Kent Konseylerini gücü daha da artacak” dedi. Özellikle Buğdaycı toplantıya katılanların cep telefonlarını kapatmalarını istedi.