info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

226 Yıllık Kitap Satışa Çıktı

Kuzey Almanya nın Hannover kentinde yaşayan Batı Trakya Türklerinden Ahmet Eminoğlu, dedesinden kendisine miras kalan 226 yıllık Yer ve Gök Sırları isimli kitabını satışa çıkardığını söyledi.

Elindeki kitabın bir benzerinin daha olmadığını, orijinal isminin Şems El Marif El Kobra (Yer ve Gök Sırları) olduğunu söyleyen Eminoğlu, "Bu kitap bir büyü kitabı. Bu kitabın diğerlerinden farkı 226 yıllık olması ve rakamsal bilgiler içermesi. Osmanlıca ve Arapça harflerle yazılan kitap bana dedemden kaldı. Tarihi bir kitap olan Yer ve Gök Sırları, bizzat dedemin dedeleri tarafından yazılmış. Kitap içinde göklerin sırları yanında gök bilimleri bilgileri de mevcut" dedi.

Kitabın tahrip olmaması için özel deri bir çanta içinde sakladığını, ancak maddi nedenlerden dolayı satışa çıkardığını vurgulayan Ahmet Eminoğlu, "Bu kitabı Türkiye'de bir müzeye bağışlamak isterdim. Ancak bu imkanım yok. İlgilenen kişilere kitabımı satacağım. İlgilenen kişiler beni 00 49 176 76 54 83 23 numaralı telefondan arayabilirler" diye konuştu.

Kaynak : Hürriyet