info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2820
Dolar Satış
:
34.3438
Euro Alış
:
37.3363
Euro Satış
:
37.4035
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kırklareli’nin Geleceğine Damga Vuracağız

İl Genel Meclisi Aydın Karakoç, Kırklareli’nin çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

İl Genel Meclisi Aydın Karakoç, Kırklareli’nin çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Bu potansiyellerin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Karakoç, İl Genel Meclisi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile turizmcilerin el birliğiyle çalışma yapmasının şehre çok büyük kazanımlar sağlayacağını söyledi.

Turizm için farklı ve ender bir il

Türkiye’nin hemen hemen 77 ilini dağlarına, ovalarına ve kasabalarına varıncaya kadar gezdiğini belirten Karakoç; “Kırklareli’ni de en ince noktalarına kadar gözlemleyerek gezdim.

Kırklareli belki de Türkiye’nin turizm potansiyeli yüksek en önemli birinci illerinden birisi. Çok farklı alanlarda farklı bölgelerde farklılıkları içinde barındırıyor. Turizm için ender illerden birisi” diye konuştu. 12 mağaramız daha var.

Turizme bütünsel bir açıdan bakılmasının şehre büyük katkı sağlayacağını anlatan Aydın Karakoç, “Biz sadece Dupnisa Mağarası’nı biliyoruz. Fakat Dupnisa’yla eşdeğer ve oradan güzel olan 10-12 tane mağaramız daha var. Gerçekten hiç bir ilin sahip olmadığı bir mağara potansiyeline sahibiz. Boğaziçi Üniversitesi’nin Mağaracılık dalının yaptığı bilimsel incelemeler tamamlandı. Turizmin buralarda canlandırılması gerekir” ifadesinde bulundu.
Bunların yanısıra Dokuzhöyük Köyü’nde 8 tanesi ayakta olan büyük bir mezarlık alanı olduğuna dikkat çeken Karakoç cümlelerine şöyle devam etti:

Dokuzhöyük Dünya’ya örnek olacak


“Bundan Dünyanın çeşitli yerlerinde var ama, bu kadar görkemli ve korunarak muhafaza edilen bir yer yok. 1 km2’lik bir alanın içerisinde buraya bir kazı başlatılırsa, 8 taneden 2 tanesinde bu işlem uygulanırsa onlar açılır, hepsini birden kapsayan bir proje geliştirilirse Dünya’daki gezilecek örnek tümülüslerden bir bölge kazanırız. Bu bölgede bir proje çalışmasının başlatılması lazım.”

Kaynarca ve Pınarhisar bölgesinin kuzey kısımlarında Bizans ve öncesi döneme ait çok önemli veriler bulunduğunu a aktaran Karakoç, Evciler Köyü’nde Demirköy’deki dökümhaneden çok daha eskilere dayanan çok büyük bir demir döküm atölyesi tespit edildiğini açıkladı ve şöyle devam etti:

1 manastır ve 2 çağlayan
“Ormanlık alan içerisinde bu alanı uzmanların incelemesine açmak istiyoruz. O alanda kazılar başlatılır ise Trakya tarihinde yeni bir dönem başlayacak. Bu bölgenin de turizm haritalarında yeralması gerekiyor. Bir de kuzulu Köyü yakınlarında 1 manastırımız ve 2 tane çağlayanımız var. Bu çağlayanların muhakkak kültür envaterinin tespitinin yapılması gerekir. Kültür Müdürlüğü ve İl Genel Meclisi inanıyorum ki bundan sonraki çalışmalarıyla Kırklareli’nin geleceğine damga vuracaktır.”

Kaynak : Gazete Trakya