info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirnenin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıldönümü

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne’nin düşman işgalinden kurutuluşunun 91.yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı ulusal mücadelenin önemli ve kritik bir noktası olan Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümünü kutluyoruz.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, “91 yıldır Kurtuluşun kalesi olmuş, Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış kentin topraklarında aradan geçen 91 yıl içinde barışın hüküm sürdüğü ve komşu devletlerle olan ilişkilerin dostluk ilişkilerine dönüşmesinin sevinç ve gururunu yaşamaktayım.
Hakkı ödenemez vatan evlatlarının bundan tam 91 yıl önce verdiği kurtuluş mücadelesi sonucu bugün onların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz.
Şanlı tarihimize baktığımızda buna benzer birçok zafer kazanmış olan Türk Milleti`nin evlatları olarak özgür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda 25 Kasım’ı her yıl daha da coşkuyla kutlamaktayız.
Bu yıl da bu coşkumuz daha artacak ve 25 Kasım Kurtuluş Törenlerimizde bu yıl bir ilki gerçekleştireceğiz. 25 Kasım günü saat 11.30’da Edirne Belediye Başkanlığı olarak organize ettiğimiz ve Şevki Arman Caddesi Olin Kavşağından başlayıp, Vali Konağı, Muammer Aksoy Caddesi, ALirıza Ataktürk Caddesi, Güngör Mazlum Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesinden devam edip, Atatürk Bulvarı (Trakya Birlik Genel Müdürlüğü önü), Talatpaşa Caddesi, Atatürk Anıtı önü ve Saraçlar Caddesinde sona erecek Kurtuluş Şenlikleri Korteji düzenliyoruz. Kurtuluş Şenlikleri Korteji coşkumuza tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.
 
Sedefçi son olarak şunları kaydetti: “Edirne tarih yazmış bir kenttir. Ve bizlerde bu topraklarda özgürce yaşabilmenin ne acılara bedel olduğunun bilincindeyiz.
Bu duygular ve düşünceler ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına şükranlarımı sunuyor, hepimiz için önemi büyük olan böyle bir günde, özgürlüğümüz için canını veren şehitlerimizi, vatan için canını veren kahramanlarımızı, 25 Kasım 1922’de kurtuluşumuzu başlatan komutanları, özellikle emperyalist işgalci güçleri ve içimizde yaşayan işbirlikçilerini vatan toprağından sonsuza dek kazıyıp atan, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyorum.”
 
Hamdi SEDEFÇİ
Edirne Belediye Başkanı