info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne ve Adıyaman Kardeş Kent Oluyor

Edirne Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda, aralarında Edirne Belediyesi ile Adıyaman Belediyesi arasında kardeş şehir protokolünün imzalanmasının da bulunduğu 17 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Gencan Akın, protokolün önemine vurgu yaparak "Ülkemizin yaşadığı büyük felaketin yaralarını sarmak için atılan bu adım, hem maddi hem de manevi desteğin bir simgesi olacaktır" dedi.

Edirne Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, 8 gündem ve 9 gündem dışı olmak üzere toplam 17 madde görüşüldü. Toplantı, 2024 Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) Türkiye birincisi olan Edirneli öğrenci Doruk Taha Güven’in ödüllendirilmesi ile başladı. Robert Koleji’ne kaydını yaptırdığını belirten Doruk Taha, ileride bilgisayar ya da yazılım mühendisliği okumak istediğini söyledi. Belediye Başkanı Akın, genç öğrenciye hediyesini takdim ederken şu sözleri dile getirdi: " Her başarılı öğrencimizle bir araya geldiğimde büyük bir gurur duyuyorum. Doruk’un başarısı, bizlere gelecekte daha büyük başarılar yaşatacak. Hem öğretmenlerine hem de ailesine çok teşekkür ediyorum. Yolun açık olsun, hayırlı hayallerin hep gerçek olsun." Meclis toplantısı, Edirne Belediyesi ile Adıyaman Belediyesi arasında imzalanacak Kardeş Kent Protokolünün oylanması ile devam etti. Başkan Gencan Akın, Türkiye'nin yakın geçmişte yaşadığı büyük felaketi hatırlatarak, Adıyaman'ın bu süreçte ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade etti ve "Ülkemizde çok büyük bir felaket yaşadık. Acımız hala çok taze. Bölgedeki yaşamsal sıkıntılar devam ediyor. Türkiye Belediyeler Birliği encümen üyesiyim, Adıyaman Belediye Başkanımız da encümen üyesi. Onların yalnızca bizden değil, ülkemizin her bir köşesinden gelecek desteğe çok ihtiyaçları var. Anlatılanlar, orada yaşanan dramın ne kadar ağır olduğunu, yaşamsal sıkıntıların hala devam ettiğini gösteriyor" dedi. Edirne ve Adıyaman belediyeleri arasında kurulacak bu kardeş şehir ilişkisinin yalnızca maddi destekle sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Gencan Akın, manevi desteğin ve kültürel iş birliğinin de önemli olduğunu vurguladı. "Bu kapsamda onlarla kardeş şehir olmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Edirne olarak imkânlarımız ölçüsünde onlara destek olacağız. Bu destek yalnızca maddi olarak değil, manevi olarak da onların yanında olduğumuzu gösterecek. Zaman zaman yapacağımız ziyaretler, kültürel anlamda kuracağımız iş birlikleri onlar için çok değerli, bizler içinse vicdani bir sorumluluk" ifadelerini kullandı. Edirne Belediyesi, bölgede güçlenmek ve güç birliği yapmak amacıyla Trakya Belediyeler Birliği’ne üye olma kararı aldı. Bununla birlikte, Edirne Belediyesi’nin Bulgaristan’ın Yambol Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü "Workshop Studio" projesi kapsamında, mülkiyeti Edirne Belediyesine ait Babademirtaş Mahallesi'ndeki tarihi binanın restorasyonu gerçekleştirilecek. Restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte bina stüdyo olarak düzenlenecek. Binada, Edirne’nin ve ortak bölgenin toplantılarının yapılacağı salonlar, atölye ve sergi alanları yer alacak.

KENT LOKANTASI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Edirne Belediyesi tarafından işletilecek, vatandaşların ve üniversite öğrencilerinin kullanımına sunulacak Kent Lokantası için mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne ait park alanının, Rekreasyon Alanı’na dönüştürülmesi kararı oy birliği ile kabul edildi. Sosyal Belediyecilik anlamında gerçekleştirilecek bu proje, özellikle öğrenciler ve dar gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı yemek hizmeti sunmayı hedefliyor. Belediye Meclisi toplantısında, Edirne Belediyesi ve belediyeye ait şirketlerin SGK borçları ile ilgili bir gündem maddesi de ele alındı. Başkan Gencan Akın, bu konuda İller Bankası A.Ş.’den kredi talebinde bulunulacağını belirterek, " Belediyemizin ve belediyemize ait şirketlerimizin SGK borçları ile ilgili bir gündemimiz var. Biz istiyoruz ki bu gündem yaratılırken adil olunsun. Nasıl ki bazı şirketlerin bir gecede borçları siliniyorsa, hizmet etmek için cansiperane çalışan belediyelerin bu konuda baskı altına alınmasını kabullenemiyoruz" şeklinde konuştu. Toplantıda, Edirne Belediyesi tarafından depremzede vatandaşların kullanımına sunulan 2485 sosyal kartın süresi 31 Ekim 2024 tarihine kadar uzatıldı. Edirne Belediyesi, İsrail’in Bat-Yam Belediyesi ile 2022 yılında imzalanan Dostluk ve İşbirliği Mutabakat Antlaşması’nı iptal etti.

KENAN IŞIK VE GENCO ERKAL’A VEFA

Toplantının sonunda, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta sanatçılar Kenan Işık ve Genco Erkal da anıldı. Başkan Gencan Akın, her iki sanatçının da ülkemiz için çok önemli değerler olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz günlerde çok kıymetli iki ismi kaybettik. Kenan Işık’ın vefatı bizleri derinden üzdü. Kendisini sahnede izleme ve tanışma fırsatı bulduğum Genco Erkal’ı da kaybettik. Tam bir vatansever, ülkesi için her anlamda mücadele etmiş çok değerli bir isimdi. Sanatçılarımıza, Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GENCAN AKIN, 663. KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’Nİ DEĞERLENDİRDİ

Başkan Gencan Akın, toplantının son kısmında 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni de değerlendirdi. Temmuz ayında gerçekleştirilen bu organizasyonun büyük bir başarıyla tamamlandığını belirtti ve "Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde çok değerli misafirlerimizi ağırladık. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Gençlik ve Spor Bakanımız, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ile bir aradaydık. Çok güzel bir şekilde Kırkpınar organizasyonumuzu sonlandırdık. Bu anlamda alanda, sahada bizlerle olan, emeği geçen tüm meclis üyelerime çok teşekkür ediyorum. Güreşçilerimizden, güreş severlerimizden, misafirlerimizden çok güzel geri bildirimler alıyoruz. Şimdi önümüzdeki Kırkpınar’a hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.