info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.9766
Dolar Satış
:
34.0379
Euro Alış
:
37.9182
Euro Satış
:
37.9865
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yenilenen Cumartesi Pazarı Açıldı

1. Murat Mahallesi`nde yer alan eski pazar alanı, Edirne Belediyesi tarafından yürütülen uzun süreli çalışmaların ardından yenilenmiş ve modern bir yapıya kavuşmuş olarak Edirne halkının hizmetine açıldı.

Cumartesi ve ÇYenarşamba günleri hizmet verecek olan 1. Murat Mahallesi Semt Pazarı, düzenlenen açılış töreniyle resmi olarak hizmete sunuldu. Açılış töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “ Edirneli hemşehrilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Biz de bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki şehrimiz için daha yapacak çok işimiz var, daha gidecek çok yolumuz var ” dedi.

Geçici olarak Margi Alışveriş Merkezi ve Migros arasına taşınan pazar, modern ve güvenli olarak yenilenen eski yerine geri döndü. Denetim ve kontrol noktası, anne-bebek odası gibi yenilikleriyle dikkat çeken ve 5 bin 800 metrekarelik kapalı alanı ile ferah bir alışveriş deneyimi sunan semt pazarı, içerisinde yer alan modern kafeteryasıyla ziyaretçilerine alışveriş molalarında dinlenme imkanı sağlıyor.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, burada yaptığı konuşmada, göreve geldiği ilk andan itibaren şehrin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap vermek için çalıştıklarını vurguladı. Başkan Gencan Akın, "Bu pazar yeri açılışı benim için çok kıymetli. Bu mahallenin bir kızı olarak, burada çalışan pazarcı esnafımız beni çok iyi tanır. Cumartesi günleri sık sık buraya alışverişe gelir, tanıdıklarımla karşılaşır, sohbet ederdim. Pazar yerleri, sadece alışveriş yapılan yerler değil; komşularımızla bir araya geldiğimiz, şehrin ritmini tuttuğumuz, dertleşip sohbet ettiğimiz alanlardır. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın memnuniyeti için burayı en iyi şekilde yeniledik" dedi. Başkan Gencan Akın, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu pazarı yenilerken, hem esnafımızın memnuniyetini hem de vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmesini ön planda tuttuk. Burayı inşa ederken amacımız, esnafımızı mutlu etmek ve vatandaşlarımızın daha güvenli bir alışveriş deneyimi yaşamasını sağlamaktı. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan ve bu pazar yerini yeniden halkımızın hizmetine sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Edirneli hemşehrilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Biz de bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki şehrimiz için daha yapacak çok işimiz var, daha gidecek çok yolumuz var." Akın, konuşmasını, "Esnafımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Vatandaşlarımız buradan her daim mutlu ayrılsınlar. Sizlerin desteğiyle daha nice güzel işleri birlikte başaracağız" sözleriyle sonlandırdı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, “Böyle kadim şehre hizmet yolunda böyle güzel hizmetlerle bir araya gelelim. Ve bu hizmetlerde artarak devam ettik. Öncelikle belediye başkanlığımızı bu güzel mahallemize, güzel ilimize bu hizmeti kazandırdığı için tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yenilenen pazar yeri, açılış gününde Edirnelilerden büyük ilgi gördü. İlk günkü kalabalık, pazarın ne kadar uzun zamandır beklenen bir ihtiyaca cevap verdiğini gözler önüne serdi. Protokol, açılış konuşmaları sonrasında esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Vatandaşlar ve Pazar esnafı Edirne Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın’a teşekkür ederek iyi dileklerini ilettiler.

Kaynak : Murat Ürtekin