info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Android Piyasasını Zencefilli Çörek İşgal Etti

Google’ın akıllı telefon piyasasının hakimi Android işletim sistemi hakkında yapılan bir analiz, en çok kullanılan versiyonun 2.3 Gingerbread (Zencefilli Çörek) olduğunu ortaya çıkardı.

 

Küresel akıllı telefon piyasasındaki yüzde 68’lik kullanım oranıyla açık ara en çok tercih edilen işletim sistemi olan Android’in birincisi belli oldu. Bugüne kadar sekiz farklı versiyonu çıkan yazılımın en çok tercih edileni, yüzde 56 ile Zencefilli Çörek (2.3) oldu. Android’in en yeni iki versiyonu Dondurmalı Sandviç (4.0) ve Jöleli Fasulye (4.1) ise toplamda sadece yüzde 25’lil pay sahibi olabildi.
 
Android versiyonları arasındaki dağılım, Google’ın dün Android geliştiricileri sayfasını güncellemesiyle ortaya çıktı. CNET’in haberine göre, Zencefilli Çörek Samsung’dan HTC’ye, Android tabanlı telefonların yüzde 55.8’inde kullanılan işletim sistemi oldu. Dondurmalı Sandviç yüzde 23.7 ile ikinci olurken, Android’in en son versiyonu Jöleli Fasulye sadece yüzde 1.8’lik pay sahibi olabildi. Artık adı duyulmayan Froyo (2.2) ise hala yüzde 12.9 ile en çok kullanılan Android versiyonlarından biri.
 
RAKAMLAR ŞAŞIRTICI
Zencefilli Çörek, mobil dünyasına Aralık 2010’da sunulmuş olmasına rağmen, neredeyse iki yıldır gücünden bir şey kaybetmedi. İşletim sisteminni Android pazarındaki oranı, Eylül başında yüzder 57.5’ti.
 
Analistler, eski bir versiyonun hala en çok kullanılan işletim sistemi olmasını, yeni model telefonların en son işletim sistemleriyle eş zamanlı olarak piyasaya sürülmemesine bağlıyor. Bu yüzden kullanıcılar alışık oldukları işletim sistemlerine bağlı kalıyor veya güncellemeler çok yavaş yapılıyor.
 
Android pazarındaki işletim sistemlerinin kullanım oranı, 1 Ocak’ta sona eren iki haftalık sürede Google Play uygulama platformana bağlanan cihazların verileri analiz edilerek elde edildi.