info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstanbul Ankara Arası ARIBA İle 2 TL

İSTANBUL Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) yaptığı, güneş enerjisiyle çalışan ARIBA adlı otomobili dün sabah İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktı.İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nden yola çıkan araç, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçerek, Ankara yolcuğuna devam etti. 600 bin TL harcanarak üretilen aracın bugün Ankara’ya varması bekleniyor. ARIBA nın İstanbul - Ankara yolculuğunun maliyeti ise 2 TL.

İSTANBUL Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) yaptığı, güneş enerjisiyle çalışan ARIBA adlı otomobili dün sabah İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktı.İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nden yola çıkan araç, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçerek, Ankara yolcuğuna devam etti. 600 bin TL harcanarak üretilen aracın bugün Ankara’ya varması bekleniyor. ARIBA'nın İstanbul - Ankara yolculuğunun maliyeti ise 2 TL.
 
18 MÜHENDİS TAKİP ETTİ
 
Saatte 120 kilometre hıza çıkabilen ARIBA’yı ünlü ralli pilotu Burcu Çetinkaya kullandı. ARIBA’y , yolda çıkabilecek herhangi bir arızaya karşılık 18 mühendis takip etti. ARIBA sadece güneş ışığının olduğu saatlerde yol aldı. ARIBA Avustralya’da 6-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 3021 kilometrelik ‘World Solar Challenge’ yarışına katılacak.
 
İLK ULUSLARARASI ÖDÜL
 
2009 yılında ARIBA 4 aracıyla katıldığı ilk uluslararası yarışma olan World Solar Challenge’da “The Best New Comer” ödülünü alan ekip, Türkiye’ye güneş enerjisiyle çalışan araç alanında uluslararası ilk ödülünü de kazandırmıştı.
 
İTÜ 8 YILDIR UĞRAŞIYOR
 
İTÜ Güneş Arabası Ekibi, 2005’ten bu yana güneş enerjisiyle çalışan araçlar üretiyor. ARIBA olarak adlandırılan bu araçlar ulusal ve uluslararası düzeyde ödül ve derecelere sahip.