Amerikan siber güvenlik kuruluşu Arbor Networks'un ATLAS isimli siber tehdit izleme altyapısının ulaştığı son teknoloji, dünya genelinde 330 İnternet servis sağlayıcısından topladığı verilerle saniyede 120 Terabaytlık bir trafik istihbaratı sağlıyor.
Bu gelişme, hem birey, hem de kurumların siber tehditlere karşı daha ilk andan bilgi sahibi olup savunmaya geçebilmesinin önünü açtı.
En zorlu siber saldırılar için özel savunma çözümleri sunan Amerikan siber güvenlik kuruluşu Arbor, kuruluşunun sekizinci yıldönümünde saniyede 120 terabaytlık trafik istihbaratı elde edebilme kapasitesine ulaştı. Dünya genelinde 330 ağ operatöründen gelen verileri ATLAS ismini verdiği platform üzerinden anlık olarak izleyen Arbor, siber tehditleri bu yolla anında tespit edebiliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Arbor Networks Türkiye Ülke Müdürü Serhat Atlı, "ATLAS, hemen yanı başlarında ve dünya genelinde ne olup bittiğini anlamak isteyen siber güvenlik ekiplerine müthiş bir değer sunuyor. ATLAS üzerinden artık saniyede 120 terabaytlık veri trafiği izlenebilecek, tehdit unsurları henüz saldırının ilk anından itibaren tespit edilebilecek. Birçok güvenlik çözümünün 'öngörü' vaadi var, ancak ATLAS programı şirketlerin kendi ağlarının yanı sıra tüm dünyada olup bitene ilişkin 'öngörü' sahibi olabilmelerini mümkün kılıyor." dedi.
ATLAS verileri aynı zamanda Google Ideas ile ortaklaşa hizmete sunulan Dijital Saldırı Haritası'nın da temelini oluşturuyor.