info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yukarısırt Köyünde Konuşan Dalgıç "Belediye Olarak Binlerce Ağaç Diktik"

Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri çerçevesinde Su ve Orman Müdürlüğü tarafından Muratlı Yukarısırt köyünde oluşturulan Yavuz Sultan Selim Han Hatıra Ormanı fidan dikim törenine katılan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Tekirdağ’daki ağaç yetersizliğini gördükleri için göreve geldiklerinden beri belediye olarak ağaç dikmeye önem verdiklerini ve çok çeşitli türlerde binlerce ağaç diktiklerini söyledi

Dalgıç “Sadece  meyve ağacı  değil, piknik alanları, orman alanlarının oluşturulması, tüm bunlar  için de güzel bir peyzaj çalışması ile birlikte  değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu bölgede de güzel bir alan oluşacak. Biz eski çöplük alanını rehabilite ettik. Yakın bir zamanda 200 dekarlık bir ormanlık alanımız oluşacak ve Tekirdağ nefes alan bir şehir haline dönüşecek. Çok yeri de kamulaştırmalarla açıyoruz, ve bu bölgeleri de tek bir amaç uğruna,  ağaçlandırma ve parklar oluşturmak için açıyoruz.” dedi.
Bir çok dernek ve sivil toplum örgütünün  takdire şayan etkinlik,  sosyal aktivite  düzenlediği için kendilerine teşekkür eden Dalgıç”  Farkındalık sağlıyorlar, çünkü Tekirdağ Kültürü yüksek bir şehir, farkında bir şehir, şimdiye kadar yapılamadığı için de üzülen bir şehir ama  bundan sonra  büyük bir atılım hamlesi Tekirdağ’da başlamıştır devam edecektir” diye konuştu.
Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Işık, 8. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ile bir çok bürokrat ve vatandaşın katıldığı törende  hafta nedeniyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere  ödül,  orman için katkıda bulunan kuruluşlara da plaket verildi.
120 Dekar alana 27 bin ağacın dikildiği  Yavuz Sultan Selim Han ormanına Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve diğer protokol üyeleri de  olarak ağaç diktiler.