Yağlı ve yüksek proteinli besinlerden fazla tüketmemek, yüksek karbonhidrat (un ve unlu yiyecekler) tüketiminden kaçınmak, günde 2,5 - 3 saat aralıklarla azar azar ve sık sık beslenmek, günde 2 - 2,5 litre su ve şekersiz sıvılar tüketmek, günde en az 30 dakika egzersiz yapılmak gerekir.
Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü yeterli ve dengeli beslenmek için önerilerde bulundu.Sağlık Müdürlüğünün açıklamasına göre, "Hazır gıdalardan çok doğal besinleri tüketmek, hazır meyve suları ve gazlı içecekleri mümkün olduğunca az tüketmek, içeriği bilinmeyen besinleri tüketmemek hususlarına dikket edilmeli. Rafine (beyaz) tahıl ürünleri yerine; haşlama, ızgara, buğulama yada fırında pişirilmiş besinler tercih edilmeli. Ayrıca; yağsız veya yağı azaltılmış süt, yoğurt ve tuzu az peynir çeşitleri tüketilmeli. Yoğurdun suyu, B2 vitamini içerdiğinden dökülmemeli, çiğ sütten yapılmış peynir tüketilmemelidir. Pastörize veya uzun ömürlü (UHT) süt tercih edilmelidir. İshal tedavisinde yoğurt yenmesi, kefir tüketilmesi ve tuzlu ayran içilmesi önerilir. Yumurta, protein kalitesi en yüksek besindir. Kırmızı et; doymuş yağ içerir, kalp rahatsızlığı olanlar kırmızı et yerine beyaz et tercih etmelidir (tavuk, hindi vb.) Salam, sosis gibi et ürünleri tüketirken yanında mutlaka C vitamini zengin (domates, yeşil biber vb.) besinler tüketilmelidir. Haftada iki kez balık yenmeli, posa alımını arttırmak için haftada en az iki kez kuru baklagiller tüketilmelidir. Kuru baklagiller protein kalitesini arttırmak için tahıllarla karıştırılarak tüketilmeli, vitamin kayıplarını önlemek için pişirme suyu dökülmemelidir denildi.
SEBZE VE MEYVELER
-Büyüme ve gelişmeye yardımcıdır.
-Deri ve göz sağlığı için önemlidir.
-Diş ve diş eti sağlığını korurlar.
-Hastalıklara karşı vücut direncinin arttırılmasında etkilidirler.
-Kan yapımı için gereklidir.
-Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olurlar.
-Doygunluk hissi sağlarlar.
-Çeşitli renk ve türlerdeki mevsim sebze ve meyveleri tüketilmelidir.
-Günde en az 5 porsiyon sebze ve en az 2 porsiyon meyve tüketilmelidir.Sebzeler, yeşil yapraklı sebzeler, domates veya turunçgiller olmalıdır.