info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeşimci den Nkü ye Ziyaret

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yeşimci, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü yü makamında ziyaret etti.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yeşimci, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü'yü makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kubuş ve Öğretim Görevlisi Filiz Öner de hazır bulundu. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yemişçi ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü'yü, TÜSİAD ve TÜRKONFED'in Dicle Üniversitesi'nin katkılarıyla 16-17 Aralık 2010 tarihlerinde Diyarbakır'da gerçekleştireceği 14. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'ne davet etti. Prof. Dr. Şenköylü ise Yemişçi'ye teşekkür ederek, zirveye katılmaktan büyük onur duyacağını, 23 Kasım'da Edirne'de gerçekleştirilen toplantıya da davet edildiğini, ancak yoğun programı dolayısıyla katılamadığını söyledi.

Prof. Dr. Şenköylü, Edirne'deki toplantıda TÜSİAD Başkanı'nın konuşmasında üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında özellikle Trakya Bölgesi'nde ön plana çıkan faaliyetlerden ve Namık Kemal Üniversitesi'nden övücü nitelikte bahsetmesinin, üniversiteye ve şahsına teşekkürlerini sunmasının mutluluk verici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Şenköylü, üniversite kurulduğundan ve göreve geldiği günden bu yana üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarının geliştirilmesi yönünde büyük çaba harcadıklarını, bu çalışmaların somut adıma dönüştürülmesi yönünde sarf edilen gayretlerin nihayet sonuca ulaştığını ve Teknopark kurulum çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Teknopark çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Şenköylü, "Namık Kemal Üniversitesi olarak ülkemizin 7. büyük sanayi bölgelerinden biri olan bu yöreye güvenerek teknopark kurma çalışmalarına başladık. Son bir yıl içerisinde gerçekleştirilen yoğun çalışmalarla ve arkadaşlarımızın çabaları ile yapılabilirlik etüdünü tamamladık. Ortaya çıkan rapora göre diğer paydaşlarla da bir araya gelerek kurucu heyet oluşturulacak ve "NKÜ Teknopark"ın resmi olarak hayata geçmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvuruda bulunacağız. NKÜ Teknopark, sadece üniversitenin ve Tekirdağ'ın değil, bulunduğumuz yörenin yeniden yapılanmasını sağlayacak önemli bir projedir. Bölgedeki tüm sanayi kuruluşlarımızın katılımını bekliyoruz. Yörenin ekonomik faaliyetlerini çeşitlendirmede ve yerel sanayinin modernizasyonunu teşvik etmede, bölgeye yabancı sermaye çekmede, nitelikli kişilere iş ve girişimcilik imkanları yaratarak beyin göçünü önlemede önemli bir fırsat olacak NKÜ Teknopark, sanayicilerimize ve üniversitemiz mensuplarına daha iyi çalışma ortamı ve yüksek yaşam standardı imkanları da sağlayabilecektir" dedi.

Bölgesel kalkınma ve iş dünyası üzerinde üniversitelerin öncü rol oynadıklarını dile getiren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yemişçi de Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Bölgesi'nin üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarının geliştirilmesi, bu işbirliğinin somut adımlara dönüştürülerek bölgesel inovasyon merkezi ve teknopark kurulması yönündeki katkılarının önemini vurguladı. Trakya Kalkınma Ajansı hibe destek programlarının da bölgedeki inovasyon ve verimliliği arttırması yönünde önemli bir avantaj olduğunu, ajanstan mali destek alacak kurumların başında üniversitelerin geldiğini açıklayan Yemişçi, rekabet gücünün arttırılmasında ve daha çok proje üretilmesinde hibe programlarının öneminden söz etti.

Rektör Prof. Dr. Şenköylü, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen proje verme süresinin bir ay daha uzatılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydederek, öğretim elemanlarını daha fazla proje üretmeleri yönünde motive ettiklerini söyleyip, Diyarbakır'daki toplantıda iş ve sanayi dünyası ile bir araya gelerek bölgesel ve ülke kalkınmasında üniversitelerin ve sanayicilerin rolünün bir kez daha irdeleneceğini açıkladı.