info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5516
Dolar Satış
:
35.6156
Euro Alış
:
36.8320
Euro Satış
:
36.8984
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yasakçı Müdür Vekili Okula Müdür Atandı

Tekirdağ ın Şarköy ilçesindeki öğretmenevinde 15 Nisan da alkol yasağı kararını aldığı belirtilen Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sabri Sertdamar, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muratlı ilçesinde bir okulda müdür olarak görevlendirildi.

 

Öğretmenevinde döner sermaye üzerinden maaş aldıklarını belirten 16 çalışan ise, alkol yasağı nedeniyle gelirin düştüğünü belirterek cuma gününden itibaren iş bırakma eylemi başlattı. 
 
Şarköy Öğretmenevi'nde alkol yasağı kararını uygulamaya sokan Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sabri Sertdamar, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muratlı ilçesindeki Talatpaşa İlköğretim Okulu'nda müdür olarak görevlendirildi. Öte yandan yasağa tepki gösteren üyelerin öğretmenevine gelmemesi üzerine kurumun gelirlerinde azalma meydana geldi. Öğretmenevinde çalışan 16 personel, gelirlerinin düşmesi üzerine 29 Nisan Cuma gününden itibaren iş bırakarak, servis açmadı. Öğlen yemeklerini öğretmenevinde yiyen öğretmen ve emekliler ile otel kısmının müşterileri servis hizmeti alamadı. Öğretmenler şaşkınlık yaşarken, mutfakta ise bulaşıkların biriktiği gözlendi. 
 
Öğretmenevinin restoran şefi ve TOLEYİS-İŞ Sendikası temsilcisi Şeref Yılmazer, "Alınan yasak kararının, Habertürk gazetesinde geniş biçimde yer almasının ardından kararı alan ilçe milli eğitim müdür vekilini Muratlı'daki bir okula müdür olarak gönderdiler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve yetkililere yaptığımız tüm girişimlere rağmen yasak kararının kaldırılmasını sağlayamadık. Üyelerimiz de artık öğretmenevine gelmiyor, bu da gelirlerimizin düşmesine neden oldu. Mevsimden kaynaklanan iş azlığı nedeniyle 2 aydır maaşlarımızı alamıyorduk, sezonun açılmasına az bir süre kala alınan alkol yasağı işlerin iyice durmasına neden oldu. Bizler maaşlarımızı ve özlük haklarımızı döner sermayeden alıyoruz. Kış aylarında öğretmenevinden 350 çalışan ve emekli öğretmen yararlanıyor. Turizm sezonunun başlamasıyla bu sayı üç katına çıkıyor. Öğretmenevinin lokal ve bahçesinde alkol satışı ve içilmesine yönelik ruhsatının olmasına rağmen yasak kararı alındı. Kütüphane ve bahçedeki çocuk oyun alanı bahane edildi, oysa kütüphane kaldırıldı, kitapları bir odaya atıldı. Kütüphanenin olduğu yer, seminer salonu yapıldı. Lokalde maç izlemeye gelen üyeler sadece bira alıyorlardı. Bahçede de bira dışında alkol verilmiyor. Bu yasak kararı olunca üyeler ayağını çekti. Buradaki amaç, öğretmenevinin zarar ettirilerek, özelleştirilmesini sağlamak. Biz 29 Nisan Cuma gününden itibaren yasaların bize verdiği haklarımızı kullanarak iş bırakma eylemine girdik. İşimize geleceğiz, ama ne otel kısmında servis açacağız, ne yemek çıkaracağız, ne çay, kahve ve temizlik hizmeti yapacağız" dedi.
 
Eğitim-Sen Şarköy Temsilcisi Kahraman Karataş da, yasağa tepki göstererek, "Öğretmenevinin yönetim kurulu var. Yönetim kurulu çalışan ve emekli öğretmenlerden oluşuyor. Yasak kararı onlar tarafından alınmamış. Bazı öğretmenevlerinde alkol verilmiyor, burada kararı alan öğretmenevinin yönetim kurulu. Böyle bir yasağa üyeler de tepki göstermiyor. Oysa adı turizmle anılan Şarköy'de bir kişi karar alıp uyguluyor, yönetim kurulunun böyle bir kararı yok, yasak kararı alan kişiyi başka bir ilçeye gönderiyorlar. Eğer aldığı karar karşılığında gönderildiyse niçin yasağı kaldırmıyorsunuz? Biz Eğitim-Sen olarak Tekirdağ'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştük, ama sonuç alamadık. Burada yapılan tamamen öğretmenevinin özelleştirilmesi üzerine oynanan bir oyundur, başka bir şey değil. Personel iş bırakma eylemi başlattı, destekliyoruz" diye konuştu. 
 
Seçim çalışmaları için Şarköy'e gelen AK Parti Milletvekili adayı Hakan Şık ise, alınan alkol yasağının partilerini seçim döneminde zor duruma düşürmek isteyen bir bürokratın işgüzarlığı olarak gördüklerini, kendilerinin bu konuyla uzaktan yakından ilgilerinin olmadığını belirtti.