info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Doğan ı Konya ya uğurladık

İçişleri Bakanlığı nın son Valiler kararnamesiyle Konya ya atanan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, önceki gece düzenlenen veda yemeğinin ardından dün de protokolle helalleşip kente veda etti.

Son valiler kararnamesiyle Konya ya atanan Vali Aydın Nezih Doğan için Tekirdağ Valiliği nde bir uğurlama töreni düzenlendi. Önce valilik makamında, eşi Hatice Doğan ile birlikte ilçe kaymakamları ve eşlerini kabul eden Vali Doğan valilik şeref defterini imzaladı. Vali Doğan ve eşi daha sonra Valilik binası önünde düzenlenen uğurlamaya katıldı. Buradaki törene Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Jandarma Komutanı Ali İnlek, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Nizamettin Şenköylü, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Tekirdağ valiliği personeli ile hayırseverler, gazeteciler ve bazı vatandaşlar katıldı.
Vali Doğan ve eşi, kendilerini uğurlamaya gelen 200 ü aşkın kişi ile helalleşti. Polis tören mangasını selamlayan Vali Aydın Nezih Doğan, alkışlar arasında Tekirdağ dan ayrılarak sivil otomobiliyle Konya ya hareket etti.
SLAYT GÖSTERİSİ DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI
Önceki gece de Tekirdağ Valiliği Tertip Komitesi tarafından Vali Doğan için bir veda yemeği düzenlendi. Erguvan Restaurant ta saat 20.00 de düzenlenen yemeğe Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ile eşi Hatice Doğan ın yanı sıra, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İnlek, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, daire müdürleri, askeri ve sivil erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gazeteciler katıldı.
Gecede, Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü nün Vali Doğan ın 3,5 yılını anlatan resimli slayt gösterisi duygusal anlara sahne oldu. Vali Doğan ile eşi Hatice Doğan ın slayt gösterisi esnasında duygusal anlar yaşadığı gözlendi. Veda yemeğinde konuşan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, kentte göreve başladığı 23 Ocak ta gazetecilerin kendisine sorduğu bir soruyu anımsatarak, "Bana, Tekirdağ için neyi vaat ediyorsunuz diye sormuşlardı. Bende, cevaben takım arkadaşlığı vaat ediyorum demiştim. Geldiğimiz bu noktada ortada yapılan iyi işlerde arkadaşlarımızın desteğiyle bu sonuçları aldığımızı itiraf etmeliyiz. Çünkü atalarımızın dediği gibi bir elin nesi var iki elin sesi var." diye konuştu.
TAKIM ÇALIŞMASI
Çalışma arkadaşlarından gördüğünü belirttiği destekle Tekirdağ ın bugün en temel problemlerini oluşturan önemli engelleri kaldırmayı başardıklarını vurgulayan Vali Doğan şunları söyledi: "Bugün artık Tekirdağ da derslik açığı yok diyebiliriz. Tekirdağ ciddi anlamda sportif tesislere sahip. Yine kentin övünerek söyleyebileceğim bir Namık Kemal Üniversitesi var. Tekirdağ da gelecekte Türkiye nin yükünü taşıyacak limanlar yapılıyor. Tüm bu gelişmeler aslında Tekirdağ ın ne kadar önemli bir yer olduğuna işaret ediyor. Tekirdağ yine arkadaşlarımızın el birliğiyle daha da iyi yerlere gelecektir."
"TEKİRDAĞLILAR KENTİNE SAHİP ÇIKMALI"
Tekirdağ da artık küresel rekabetin, saydamlığın ve hesap verilebilirliğin konuşulduğunu aktaran Vali Doğan, kentin her şeyin ötesinde artık kapasite geliştermeyi konuşmasını çok önemli bulduğunu aktardı. Vali Doğan, Tekirdağ halkının kenti için birbirlerini daha çok severek desteklemelerini ve kenetlenmelerini isteyerek sözlerini şöyle sonlandırdı: "Tekirdağ ın evlatları kentine sahip çıkmalı. Sizleri bundan sonraki hayatlarımızda hep sağlıklı ve başarılı hatırlamak istiyorum. Unutmayınız ki Konya da bir arkadaşınız var ve kapımız her zaman size açık olacaktır."
"BİR AKADEMİSYEN GİBİ ÇALIŞTI"
Vali Yardımcısı Mehmet Ali Çevik de gecede yaptığı konuşmada, Vali Doğan ın Tekirdağ da görev yaptığı 3,5 yılda ekonomik, sosyal, kültürel ve sağlık alanlarında isabetli kararlar vererek yerinde yatırımlar yaptığına işaret etti. Vali Doğan ın bir akademisyen gibi davranarak en ince detayına kadar çalışmalarını sürdürerek yatırım programlarını yönlendirdiğini aktaran Çevik, "Yaptığı hizmetlerden dolayı Tekirdağ halkı kendisini unutmayacaktır. Kendisi Tekirdağ a hizmet etmiş önemli valiler arasında yerini almıştır. Kendilerine ve eşlerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.
Gecenin sonunda Vali Yardımcısı Mehmet Ali Çevik tarafından, günün anısına Vali Doğan a hediyelik çini bir vazo, eşi Hatice Doğan a da Karacakılavuz dokuma kilim hediye etti.