info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Ali Yerlikaya’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

“Bugün en büyük bayramımızı coşku ile kutluyor, cumhuriyetimizi 89. yılına ulaştırmanın kıvancını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

 

“Bugün en büyük bayramımızı coşku ile kutluyor, cumhuriyetimizi 89. yılına ulaştırmanın kıvancını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Cumhuriyet milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim, yönetim şekli demektir.
Büyük Türk Milleti Kurtuluş Savaşında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde insanüstü bir gayret ve fedakârlıkla “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla verdiği Kurtuluş Mücadelesi sonunda eşsiz bir zafer elde etmiştir.
 
Egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği devletin temel organlarının seçimle iş başına geldiği bir yönetim biçimi olan cumhuriyetin kurulması ile de kendi devletinin yegâne sahibi olmuştur.
 
Türkiye’nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak kurum ve kuralları ile işleyen bir demokrasi düzenine ve güçlü bir ekonomiye ve “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesi temelinde aktif bir dış politikaya sahip olması hiç şüphe yoktur ki milletimizin cumhuriyetle birlikte elde ettiği en büyük kazanımlar arasında yer almaktadır.
 
Millet olarak böyle önemli günlerde kardeşliğimizi muhafaza ederek hep birlikte karşılıklı dayanışmayı esas alan bir anlayışla ilelebet yaşayacağız.
 
Bu duygular içerisinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yılında Tekirdağlı hemşehrilerimi sevgi ve muhabbetle selamlıyor, Cumhuriyetimizin nice uzun yılları görmesi temennisinde bulunarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”
 
Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü Saat: 19.00‘da Valilik önündeki meydanda Kültür Bakanlığı Sanatçımız Ayşe ASLANCA ile KIRAÇ’ın sahne alacağı Konserler ve devamında Havai Fişek ve Lazer Gösterisi ile Mapping gösterimi olacaktır. Bu etkinliklere tüm Tekirdağlı hemşehrilerimizin özellikle aile ve çocukları ile birlikte katılımını bekliyoruz. denildi.