info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Ali Yerlikaya nın 21 Mart Nevruz Bayramı Kutlama Mesajı

Vali Ali Yerlikaya, 21 Mart "Nevruz Bayramı" nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlamıştır

 

 Vali Yerlikaya’nın mesajı şu şekildedir:
Düşen cemreler ve açan çiçekler ile, gelişini önceden haber aldığımız bahar mevsiminin ilk gününde, 21 Mart’ta kutladığımız “Nevruz Bayramı”; geçmişten günümüze birlik, beraberlik ve kardeşliğin hep beraber omuz omuza, yaşanmasına vesile olan, müstesna bir kaynaşma günüdür.
Sevgi temelinde, kardeşlik ve dayanışma gibi, insanı mutlu ve birbirine bağlı kılan değerlerin, içimizden taşıp dış dünyamıza da yansıdığı, en güzel mevsim olarak kabul ettiğimiz bahar mevsiminde, bu ‘Yeni Gün’, yüzyıllardır milletimiz tarafından yapılmakta olan Nevruz kutlamalarıyla, bayram havası içerisinde geçmektedir.
Bugün; Anadolu’muzda, Orta Asya’da, Kafkasya ve Kırım’da, Orta Doğu ile Balkanlar’da geleneksel biçimde, coşku içinde kutlanan Nevruz, kardeş ülkelerimizle de, aramızda süregelen tarihsel ve kültürel bağların, önemli bir örneğini oluşturmaktadır.
Geçmişle gelecek arasında köprüler kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında milletleri birbirine yakınlaştıran, birliğimizi güçlendiren ve kültürel zenginliklerimizi koruyan, bu gibi değerlerimizi, gelecek kuşaklara aktarmak, bizlerin görevleri arasındadır.
Baharın habercisi kabul edilip, anlam ve önemine uygun olarak bir bayram coşkusuyla karşıladığımız Nevruz’un, birlik ve beraberliğimizi daha da arttırıp, ülkemiz başta olmak üzere, tüm insanlığa güzel günler getirmesini diler, Tekirdağlı hemşerilerimizin Nevruz Bayramı’nı yürekten kutlarım.