info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.9529
Dolar Satış
:
35.0159
Euro Alış
:
36.6959
Euro Satış
:
36.7620
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Üç Proje, Üç İmza, Üç Destek

2013-2014 Mali Destek Programları kapsamında uygulanacak olan Edirne nin üç ilçesine ait projelerin imzaları Tekirdağ da atıldı.

Günün ilk imzası Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen tarafından atıldı. Uzunköprü Belediyesi tarafından hazırlanan "Uzunköprü'nün Kalbi Telli Çeşme Meydanı" projesinin amaçları arasında Uzunköprü'nün sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması, söz konusu tarihi ve kültürel zenginliğin turizm açısından kullanılabilirliğinin arttırılmasına katkı sağlamak, tarihi değeri olan çeşmelerin etrafındaki meydanlara yeni işlevler yükleyerek bölge turizmine olan katkısının artırılması, yenilenecek alanları engelli vatandaşlara uygun olarak tasarlayarak kullanılabilirliğini arttırmak yer alıyor.
 
Proje kapsamında Telli Çeşme restorasyon ve meydan düzenlemesi yapılacak ve bir turizm İrtibat Bürosu açılacak. Toplam bütçesi 164.529,15 TL olan projenin 123.396,87 TL 'si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak.
 
Uygulamasına başlanacak bir diğer proje de "Lalalar Önceliğinde Paşa Gelişim Sarayı" projesi oldu. Proje imzalarını Lalapaşa Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Lalapaşa Kaymakamı Mehmet Durgut, Trakya Kalkınma Ajansı adına da Genel Sekreter Mehmet Gökay Üstün imzaladı. Lalapaşa Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan projenin toplam bütçesi 238.446,28 TL olurken bu tutarın 212.677,04 TL'si Trakya Kalkınma Ajansı'nca karşılanacak. Uygulama süresi 9 ay olan projenin amaçları arasında bölgenin sahip olduğu atıl durumda bulunan Lalapaşa Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait binanın yenilenerek kullanılması, özel ihtimam gruplarının sosyo-ekonomik yapısını geliştirici olarak sunulacak olan eğitim aktiviteleri ile bölgedeki roman vatandaşların sahip oldukları becerileri geliştirerek ekonomik gelişimlerinin sağlanması, bölge ekonomisine doğrudan katkı sağlayamayan 3.482 bayanın bölgenin rekabet edebilirliğine uygun olarak açılacak eğitimler doğrultusunda ekonominin içerisine doğrudan dahil edilmesi yer alıyor.
 
Günün son imzası da Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün tarafından atıldı. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen "Köylerdeki Atıkların Toplanması ve Çevre Bilincinin Geliştirilmesi" projesinin uygulama bölgesi Havsa'nın 20 köyü olacak. 3 yeni istihdamın olmasının beklendiği proje çerçevesinde bir katı atık toplama aracı alınacak, 20 köye her 5 haneye bir adet düşecek şekilde 950 konteyner konulacak ve alınacak yazılım yoluyla bir atık toplama yönetim ve takip sitemi oluşturulacak. Havsa'nın köylerinin atık sorununa çözüm olacak projenin toplam bütçesi 296.170 TL olurken, bu tutarın 222 bin 127,50 TL'si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak.